Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slött och segt – då kom första förlusten på tre månader för Bollnäs: "De parkerar bussen"

Bollnäs hade klarat sig undan förlust i nästan tre månader.
Men i mötet med Mora bröts den fina sviten för serieledaren – som föll med 0–2 på svårspelade Prästholmens IP.

Annons

– Den här förlusten ska inte komma egentligen, vi kommer inte upp i nivå. Det var ett ovant och snabbt underlag på konstgräset, men vi ska kunna lösa det här ändå, säger anfallaren Simon Sigvardsson.

Bollnäs pressade på för en reducering i mötet med Mora, men hade svårt att komma till några heta lägen och föll till slut med 0–2.

Moras måltjuv Per Fyhr trivs bra mot Bollnäs. I vårens möte på Solrosen så gav han sitt lag ledningen efter två minuters spel. I lördagens retur upprepades samma sak – men den här gången kunde inte Bollnäs vända matchen.

– Det är lite slött och vi löper inte för varandra och står och väntar för mycket. De är ett väldigt bra defensivt lag. Sen gör de mål det första de gör och då blir det enklare för dem när de kan parkera bussen, säger Simon Sigvardsson.

Mora var bättre den första halvleken och kunde enkelt hålla ledningen fram till paus. Och en kvart in på andra havlek så kom tunga 2–0, återigen genom Per Fyhr.

Per Fyhr har gjort samtliga mål för Mora i de båda matcherna mot Bollnäs.

– Sen trycker vi på och har mycket boll men vi kommer inte igenom eller runt på kanterna som vi brukar vara duktiga på, säger Simon Sigvardsson.

Förlusten var Bollnäs tredje den här säsongen och när Yterhogdal vann toppmötet med Hofors så skiljer det nu bara fyra poäng mellan lagen.

Nästa helg väntar en seriefinal mellan de båda på Sävstaås. En match som kan avgöra om hösten blir behaglig – eller en kamp in i kaklet för Bollnäs.

– Det är många matcher kvar, men visst vore det skönt med en seger så vi får lite arbetsro. Det är öppet nu. Men kommer vi upp i nivå så fixar vi det, och så får vi glömma det här, säger Simon Sigvardsson.

Mer läsning

Annons