Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nionde raka utan förlust – då vågar Swärd prata kval: "Det vore en ruskig bonus för oss"

Förra säsongen avlsutade Iggesund med att kvala sig till division 3. Nu hoppas målvakten Mathias Swärd på en repris. – Det vore en häftig och ruskig bonus för oss. Vi är ju med nu och har faktiskt allt i egna händer, säger han efter 2–0 hemma mot Korsnäs.

Annons

Kompisgänget som sprang igenom division 4 förra säsongen har levererat stort även på högre nivå. Mot Korsnäs kom lagets nionde raka match utan förlust – något som gör att man med en match mindre spelad bara är två poäng bakom Ytterhogdal på kvalplats.

– Vi är ju samma gäng som ifjol, fast lite kryddat. Det är otroligt roligt att vi som grupp är så starka och känner varandra så bra. Vi åkte ju på stortorsk mot Strand i juni och då läste man ju hur stora de vart, och det tände oss, säger Mathias Swärd, som fick uppleva en konstig match mellan stolparna.

Mathias Swärd svarade för några helt matchavgörande räddningar i första halvlek.

I den första halvleken så dominerade Iggesund spelet kraftigt och tog även ledningen när André Eliasson efter 23 minuter lobbade in 1–0. Annars var det Korsnäs som skapade chanserna. Bland annat genom två frilägen och en boll som tippades i ribban av Swärd

– Det var kul det också, att få göra lite räddningar, jag har släppt in lite för mycket tidigare. Det blev en kul match även om den var knepig. Tyvärr kollade vi väl lite var de låg i tabellen, säger Iggesundsmålvakten.

I andra halvlek så tog Korsnäs över helt och pressade för en kvittering. Men i denna de omvända rollernas match så var det Iggesund som skapade de farligaste chanserna – och när Emil Hallberg i 84:e minuten avslutade en kontring för 2–0 gick luften ur Korsnäs.

André Eliasson kunde lobba in 1–0 för Iggesund efter 23 minuters spel.

– Jag som målvakt gillar att det är blött och studsar och far, det blir lite Premier League-känsla. Men det är kanske inte lika roligt för publiken. Att det inte såg så bra ut idag får vi skylla lite på vädret och att vi testade en ny spelmodell. Men främst är det individuella misstag och sånt som ställer till det lite, säger Mathias Swärd.

Nu är det bara att fokusera på tisdagens derby mot Strand där. Seger där och Iggesund är ny tvåa bakom seriesuveränen Bollnäs.

– Vi har tagit poäng mot alla utom Strand. Klart som fasen vi är taggade, säger Mathias Swärd.

Matchfakta

Iggesund–Korsnäs 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 (23) André Eliasson, 2–0 (84) Emil Hallberg.

Publik: 145.

Mer läsning

Annons