Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalhoppet borta för Iggesund – usel halvlek avgjorde i Mora: "Det känns surt nu"

Efter en lysande säsong för Iggesund är hoppet om ett division 2-kval borta.
En usel första halvlek mot tabelltvåan Mora avgjorde den kampen.
– Det var lite vinna eller försvinna för båda lagen, säger Emil Hallberg.

Annons

Med två omgångar kvar var det en viktig match för både Iggesund och Mora. Dalalaget, med 32 poäng innan lördagens match, skulle vid seger fortfarande ha en teoretisk möjlighet att sno seriesegern från Bollnäs.

För Iggesunds del hade en seger inneburit att laget gått upp på 31 poäng och fortfarande haft en chans på ett kval till division 2.

Emil Hallberg reducerade i 54:e minuten, men det räckte inte för Iggesund som är borta från toppstriden efter 1–2 borta mot Mora.

Men en riktigt dålig första halvlek satte stopp för det. Mora tog ledningen på en omställning i den 16:e minuten och fyllde på med 2–0 innan paus.

– Vi låter dem ta initiativet i första men rycker upp oss i andra. Där spelar vi bra i en halvtimme och får en reducering, men sen börjar de maska så matchen stannar liksom av, säger Emil Hallberg, som tidigt i andra halvlek tände hoppet för Iggesund med sin 1–2-reducering.

– Det var ett fint kombinationsspel som Lars Skärpe avslutar med att spela in den snett inåt bakåt till mig som får öppet mål att bara stöta in den i. Det var väl ett av de enklare målen jag gjort.

Närmare än så kom aldrig Iggesund, som i och med förlusten är borta från toppstriden och får rikta in sig på en snygg säsongsavslutning hemma mot Ytterhogdal nästa helg.

– Det känns surt nu, det är sista sparken mot Strand som gör att luften går ur oss som det känns. Men annars gör vi en bra säsong, det var väl inga som krävde en topplacering av oss, säger Emil Hallberg.

För hans del väntar nu studier till civilingenjör i Umeå – men 21-åringen siktar på att spela vidare i moderklubben.

– Det har varit roligt att testa en ny nivå, det är bättre spel och man känner att man utvecklas och blir bättre, man blir snabbare i allting. Så jag ska försöka vara med så mycket jag kan, jag åker hem över sommaren och ska hitta nåt lag där uppe och träna med, säger han.

Matchfakta

Mora–Iggesund 2–1 (2–0)

Mål, Iggesund: Emil Hallberg.

Mer läsning

Annons