Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors målvakt i hård ordväxling efter kryss mot Bollnäs: "Han skrek arabjävel till mig"

Hofors målvakt Armin Bisevac svarade för en strålande match i mötet med topplaget Bollnäs. Men det hamnade helt i skymundan av det bråk som utbröt efter slutsignalen.

Annons

Efter underläge med 0–2 i paus så hämtade Hofors upp till 2–2 och första poängen på bortaplan den här säsongen. Det, och några tuffa situationer i slutet av matchen, fick känslorna att svalla – för att till slut urarta helt efter slutsignalen.

Armin Bisevac svarade för en bra insats i Hoforsmålet när laget kryssade mot Bollnäs.

– Vår lagkapten Bestoon (Mohammadzadeh) stod och pratade med en av deras spelare och det blev nåt tjafs och jag hörde att han skrek arabjävel till honom. Så jag gick fram och sade vad "fan säger du, det där hör inte hemma på en fotbollsplan, halva ditt lag är ju invandrare". Då skrek han att "du är väl också arab" och arabjävel till mig, säger Armin Bisevac, vars mamma är från Serbien och pappa från Iran.

– Han fick rött kort och det var inte mer med det. Sen skulle vi byta om och då stormade han ut igen och började skrika arabjävel igen och andra fula saker och det blev munhuggning. Som tur var hade vi några lagkamrater som stoppade oss. Jag är från Serbien men tar illa upp ändå, för det är ett fult slagord.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Jag har aldrig varit med om det här på en fotbollsplan förut. Jag har spelat med Sandviken och Kungsgården men aldrig upplevt det här.

Bollnäs tränare Torbjörn Nilsson säger så här om det som inträffade:

– De tjafsade båda två, det sades saker åt båda hållen. Vi redde ut det efteråt. Jag pratade med deras kapten och deras målvakt att jag tar hand om vår spelare. Men det hör inte dit att säga en sån sak som vår spelare gör på en plan. Vi kommer att prata igenom det här och sen gå vidare därifrån, säger han.

Armin Bisevac var inte bara het efter matchen, i första halvlek var han stundtals rasande – men då på sina egna lagkamrater.

Hamode Hussein är framme och hotar, men Armin Bisevac vann den duellen.

– Det såg nonchalant ut, jag kan köpa att ett lag är bättre än oss, men inte att man inte kämpar för sitt lag. Men i andra så var jag nöjd och skrek inte lika mycket, säger han.

Ja, efter 0–2 i paus så skärpte Hofors till sig. Patrick Mulyanti fick en drömträff från distans i den 47:e minuten och Bollnäs blev stressat. Trots det såg hemmalaget ut att klara sig då Hofors slutforcering sinkades av ett rött kort på Michael Broberg.

Patrick Mulyanti firade vilt efter sitt 1–2 i den 47:e minuten.

Men på tilläggstid kunde veteranen Roger Persson bredsida in kvitteringen till 2–2.

– Det känns rättvist nu med 2–2. Vi är på gång känns det som. Det här var första poängen på bortaplan, säger Armin Bisevac.

Matchfakta

Bollnäs–Hofors 2–2 (2–0)

Mål: 1–0 (11) Jesper Westin, 2–0 (35) Dariq Fuad, 2–1 (47) Patrick Mulyanti, 2–2 (90) Roger Persson.

Publik: 150.

Mer läsning