Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytet håller i sig för Bollnäs – som var illa ute i Avesta: "Vi måste bli jämnare"

Bollnäs var illa ute mot bottenlaget Avesta. Det krävdes till slut en straff för att rädda upp läget. – Som topplag brukar man få med sig lite flyt, nu har vi haft det i två matcher, säger poängräddaren Johan Sköld.

Annons

Efter en för Bollnäs del stabil första halvlek, där Johan Persson satte 1–0 på frispark redan efter två minuter, började lagmaskinen tappa fart. Och det rätt så rejält.

Avesta tog över och kunde både kvittera och ta ledningen utan att Bollnäs egentligen kunde komma med några motmedel.

– Tur att Emil Norell i mål var bra och gjorde några avgörande räddningar. Utan honom så hade vi förlorat, de var närmare 3–1 än vi var 2–2, säger Johan Sköld.

Johan Persson gav Bollnäs ledningen tidigt i den första halvleken.

Men i 89:e minuten kom den gyllene chans som Bollnäs väntat på. Daniel Öhlander gick omkull och Bollnäs fick en straff. Men då ordinarie straffskytten Hamode Hussein redan var utbytt så fick Johan Sköld och Johan Persson överlägga vem av dem som skulle ta den.

Valet föll på Sköld.

– Man kände att det inte gått jättebra i matchen, man var inte superkaxig. Utan man gick väl fram mer med tillförsikt. Och det blev ingen bra straff, mycket i mitten. Så jag kunde sätta returen. Vi räddade oss själva där från en tung förlust, säger han.

Det stora problemet just nu för Bollnäs är att laget tenderar att få rätt jobbiga svackor under matcherna, något som Johan Sköld håller med om.

– Jag vet inte vad det beror på att vi inte kommer upp i nivå, men vi är ett ungt lag fortfarande, vi får se det som en lärdom att vi måste bli jämnare även om vi inte har den bästa dagen.

Matchfakta

Avesta–Bollnäs 2–2 (0–1)

Mål, Bollnäs: Johan Persson, Johan Sköld.

Mer läsning

Annons