Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs utan topptempo och skärpa på hemmaplan – då blev det bara nytt kryss

Det var en hel del som fattades topplaget Bollnäs GIF i lördagens hemmamatch mot Dala-Järna. Dels tempot som kunde driva fram fler chanser, och dels skärpan när de väl dök upp. – Vi vara bara inte heta nog, och det fattades fart, säger missnöjde mittfältaren Johan Sköld efter 0–0 mot bottenlaget.

Annons

Det har blivit två ganska negativa kryss hemma på Sävstaås.

Mot Iggesund tappade Bollnäs 2–1 till 2–2 efter ett mål i den fjärde övertidsminuten.

Roni Bermal och Bollnäs hade svårt att hitta luckor mot ett defensivt Dala-Järna

Och i lördagens soliga kamp mot Dala-Järna hittade Bollnäs aldrig något topptempo och därmed inte heller många luckor i gästernas låga försvar.

– De kom ju hit med en uppgift och löste den bra med ett starkt försvar. Samtidigt kom vi inte alls upp i rätt nivå, inte någon av oss. Och när vi inte är tillräckligt heta kan det bli så här, säger 22-årige mittfältaren Johan Sköld, med en suck.

– Det här var en av våra sämre insatser på ganska lång tid.

Bollnäs visste på förhand att det skulle bli en grannlaga uppgift att överlista masarnas vasse målvakt Christian Albinsson, i bortamatchen var en en "grön jätte" innan Giffarna hittade målen i andra halvlek och vann med 3–1.

Albinsson var lika bra den här gången. Skillanden var att Bollnäs skapade betydligt färre chanser och saknade den rätta skärpan.

Johan Sköld var själv slitstark (som vanligt) och hade några vassa lägen före paus, och ett av de allra bästa i andra halvlek med skott i straffområdet efter ett fint anfall på högerkanten.

– Det var en av få gånger då bollen gick på ett snöre, och vi spelade som vi ska spela. Men det var en väldigt bra räddning också, säger Sköld.

Nu blev det inte lättare för Bollnäs att hitta sin offensiva rytm då formstarke målskytten Dariq Fouad tvingades kliva av med en lårskada redan i första halvlek.

Efter en loj första halvlek, där Dala-Järna åtminstone orkade ha en del offensiva ambitioner, så blev det mest spel mot ett mål i andra halvlek.

Stundtals kunde Bollnäs skapa ett bra tryck, och visst fanns det goda chanser även till ett segermål.

Hamode Hussein kunde inte överlista gästernas stabile målvakt Christian Albinsson.

Inhopparen Simon Sigvardsson prickade stolpen från nära håll, och Jesper Westin drog på en studsvolley i straffområdet där Albinsson gjorde en avgörande reflexparad.

Närmare än så kom inte ett jagande Bollnäs, som inte direkt jublade efter en poäng.

TV: Johan Sköld om den bleka insatsen

Det var egentligen aldrig nära en förlust, men samtidigt kändes även en seger lite väl långt borta.

Frågan är vad det innebär för den dramatiska avslutningen på segern. Bollnäs har visserligen några poäng att gå på i topp, med två matcher kvar att spela.

Men därbakom jagar flera lag med viss möjlighet att få kontakt, trots allt.

Om exempelvis formstarka Iggesund vinner två raka matcher är nykomlingen bara tre poäng efter Bollnäs, med lika många kvar att spela – även Ytterhogdal, Hofors och Mora har en liten chans.

I nästa (borta)match mot tabelltrean Hofors ligger mycket i potten för ett Bollnäs som är så nära en nivå klubben inte sett på 23 år.

– Vi ska göra det bättre mot Hofors, det vill jag lova. Och främst gällder det att göra allt med betydligt bättre fart, konstaterar Johan Sköld.

Fotboll – Division 3 Södra Norrland

Bollnäs–Dala-Järna 0–0

Domare: Robin Albertsson. Östersund

Publik: Cirka 150.

Mer läsning

Annons