Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs kryssar mot tvåan efter tuff kamp i Hofors – ny nivå lockar starke Ölander

Nej, det blev ingen skumpa och vilt firande på lördagen.
Men en defensivt stark insats räckte till 0–0 borta motHofors, och det var nära nog för topplaget Bollnäs GIF.
– Vi är så nöjda med ett kryss här, nu ska det ju vara klart, säger 37-årige mittbacken Daniel Ölander, som gjorde en stormatch på Stålringen.

Annons

Förutsättningarna var enkla.

Seger och saken skulle vara helt biff. Allt som skulle varakvar av säsongen var då att stänka lite skumpa och avrunda hemma mot Korsnäs.

Så långt kunde nu inte Giffarna gå på lördagen.

Men räkna med vilt jubel på Sävstaås i den sista hemmamatchen, som kan bli nog så tuff mot en tabelljumbo som jagar nytt kontrakt.

Hamode Hussein och Bollnäs fick slita hårt för det viktiga krysset i Hofors.

– Som läget är nu kan bara Mora komma i kapp poängmässigt, och de har just nu tio mål sämre målskillnad. Så det ska ju mycket till om vi ska missa det här. Det var så viktigt att inte förlora i dag, säger den rutinerade mittbacken Danne Ölander, en av de viktigaste spelarna bakom krysset på klassiska Stålringen i Hofors.

Tillsammans med Roni Bermal stod den gänglige 37-åringen stark i den defensiva linjen, och agerade ofta som en kraftfull Kung i sitt eget straffområdet.

Det krävdes också mot ett starkt hemmalag, med tunga toppar i skyttekungen (14 mål) Patric Mulyanti och låneliraren (från Sandvikens IF - samarbetsförening) Roni Ali.

– Jag tycket ändå vi hade ganska bra koll, och släppte inte särskilt många hetare chanser. Även om det kostade på ibland, säger Ölander, som under den ganska intensiva slutförceringen från Hofors låg utslagen några minuter.

– Mulyanti drog ett närskott som tog precis mitt i solar plexus, det kändes ganska rejält, säger Danne Ölander, som även hade några av Bollnäs bättre chanser – de var inte särkilt många av den varan.

– Nickade just över efter en prakthörna från Johan Persson, och hade en till nick som tog i axeln på en back. Men totalt sett hade vi lite svårt att få någon spets framåt.

Simon Sigvardsson tar kampen i en flera farliga fasta situationer,

Det var en tuff och tät kamp om varje meter mellan två fokuserade och kompakta lag.

Hamode Hussein hade ett bra försök sent i första halvlek, och Johan Sköld kom ännu närmare i slutet av andra med en stark inbrytning från vänterkanten.

Men båda gånger kunde hemmalagets starke målvakt Niklas Nyström göra vassa räddningar.

– Vi har tappat lite löpstryka, jobbar inte tillräckligt för varandra och för att skapa ytor, konstaterar Ölander.

Dessutom funkade chansning med hete forwarden Dariq Fouad inget vidare, han tvingades haltande lämna planen strax före paus och ersattes av en hårt jobbande Simon Sigvardsson.

Hofors hade några rediga chanser, en nick strax över på hörna och ett friläge direklt efter paus som Roni Ali skyfflade över mål.

I slutminuten kunde också Patric Mulyanti stöta in bollen från nära håll, men det blev bortdömt för offside.

– Ingen tvekan, det var säkert två meter på fel sida, säger Daniel Ölander, som tredan börjat grubbla över om karriären ändå ska förlängas med ytterligare en säsong i tvåan.

Johan Persson och Bollnäs GIF är realistiskt sett klara för tvåan efter krysset i Hofors.

– Klart det lockar med en ny nivå och nya lag att möta, det känns väl som jag rent fysiskt fixar det. Dessutom rullas det mer och bättre boll i den här upplagan av Bollnäs, något som gör det lite enklare för en mittback.

Problemet är väl snarare om tiden räcker till med jobb, två barn (Åttaåriga Teddy hängde på tilli Hofors) och en sambo (Malin Ström) som satsar vidare i sin comeback som sprinter av svensk elitklass,

– Det är tufft för svärföräldrarna som ofta får hoppa in som barnvakter. Det blir väl att ta ett snack med dom också.

Fotboll – Division 3 södra Norrland

Hofors–Bollnäs 0–0

Domare: Marcus Jeppsson, Gävle.

Publik: 175.

Mer läsning

Annons