Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs kapten efter vändningen i hemmapremiären: "Vi fick energi av målen"

Strand ställde en allvarlig fråga i en tempofattig första halvlek. I andra halvlek kunde Bollnäs räta ut det till ett utropstecken när 0–1 i paus blev till seger med 4–1.– Vi fick upp farten, i första var det bara för lojt, säger lagkapten Johan Persson.

Annons

Bollnäs GIF är ett av det givna favoritlagen även i årets upplaga av division 3 södra Norrland.

Frågan inför hemmapremiären var hur laget skulle klara att leva upp till förväntningarna utan Dido Hussein, den lille store stjärnan som gjorde 24 mål förra säsongen och vann flera matcher mest på egen hand.

Det frågetecknet stod kvar efter en ganska andefattig och sölig första halvlek på ett kylslaget Solrosens IP.

Bollnäs jublar sedan Johan Sköld skruvat in kvitteringen direkt på frispark.

Bollnäs hittade varken farten, attityden eller målchanserna mot ett mer aggressivt och smart Strand, som fick sin defensiva gameplan att funka ganska perfekt.

Läs mer: Gifford om Strands pyspunka

Och i den 13:e minuten kunde gästerna utnyttja en spelvändning till att göra matchen första mål, en välplacerad yttersida av Filip Paulsson.

Hemmalaget fick inte mycket att stämma, inte ens Johan Sköld när han slog en lam straff (efter hands) som Elias Akbal enkelt kunde rädda.

Några fler lägen hade inte ett trubbigt Bollnäs.

Men direkt i andra halvlek växlade Giffarnaupp med bättre intensitet, ett rakare spel och mer driv framåt.

– Vi tog ju löpningarna rejält igen. Strand spelade så kompakt, utan fart skulle vi aldrig klarat att luckra upp dem, säger kapten Persson, som vanligt en stabil och klok grundbult när Bollnäs lyfte nivån.

Johan Sköld drog en frispark från vänsterkanten direkt i mål för kvittering.

Och drygt tio minuter senare kunde Dariq Fouad sätta en hörna direkt i mål på volley.

Läs mer: För Fouad är fotbollen frihet efter tuff resa i livet

– Den satt så fint, och det var ju Johan Sköld som slog en perfekt hörna också. På något sätt letade bollen sig in i mål, säger den rappe och tekniske offensiva mittfältaren Fouad.

– Och vi som normalt inte ens är särskilt bra på fasta situationer. Men de där målen gav oss väldigt viktig energi, konstaterar en nöjd Johan Persson.

När en olycklig Emil Johansson skarvade in Fouads inlägg direkt över sin målvakt och i eget mål, då hade Bollnäs kopplat det absoluta segergreppet.

TV: Se hela matchen i repris

Muhammed Ron-Ali trotsade den kyliga vårluften efter första målet i BGIF.

Muhammed Ron-Ali, nyförvärv från Hällbo, satte sigill på segern med sitt första mål i sin första match för Bollnäs. Och blev så lycklig att han, utan betänketid, tog ett gult kort för att få dra av sig matchtröjan och jubla med kontinental stil.

Oskar Westh, även han ny från Hällbo, fick starta till höger på mittfältet och visade kvalitet i många fina tekniska aktioner.

Men frågan är om inte den offensiva högerbacken Roni Bermal var Bollnäs allra bästa i den här hemmapremiären med ett lyckligt slut.

Fotboll - Division 3

Bollnäs–Strand 4–1 (0–1)

Mål: 0–1 (13) Filip Paulsson, 1–1 (49) Johan Sköld, frispark, 2–1 (61) Dariq Fouad, 3–1 (79) Självmål, 4–1 (89) Muhammed Ron-Ali.

Domare: Arian Chalak, Kvissleby.

Publik: 214 (Solrosens IP).

Mer läsning

Annons