Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjö lever – tack vare glödhete mittbacken

/

André Eliasson gjorde karriärens första hattrick på seniornivå.
Men Strands anfallare fick inte fira sin bedrift.
– Vi ska ju klara av att stänga det här, säger han efter att Rengsjö hämtat in 1–3 till 3–3.

Annons

Derbyt på Rengsjö IP fick två tydliga förgrundsfigurer i Eliasson och hemmalagets mittback Karl Linck. Och det var den sistnämnde som nog var mest nöjd efter matchen.

För det såg illa ut för Rengsjö – trots en tidig ledning när Erik Wästman skarvade in en frispark från Christian Törnros.

Sedan kom Strand tillbaka på allvar.

– Först gjorde jag 1–1 efter en lite strulig hörna, den studsade ner vid mig och jag tog avslutet, säger André Eliasson, som följde upp med att göra 2–1 för Strand efter 38 minuters spel.

– Jag hade ryggen åt mål och sköt på deras spelare så bollen studsade över målvakten, lite turligt.

Då var 3–1 i 47:e minuten, som många trodde var det avgörande målet, desto finare. Kion King och Daniel Eliasson väggade sig fram och serverade André Eliasson läge att distinkt sätta bollen bakom Olov Linck.

Men i stället för att lägga ner så vred Rengsjö tillbaka. Fyra minuter efter 3–1 forcerade Karl Linck in en hörna för 2–3 och i 89:e minuten tryckte han in kvitteringen efter inlägg från Christian Törnros.

– Det var lite surt att vi ska strula till det för oss och släppa två mål där i första halvlek. Den andra styr väl jag in, så det var skönt att göra två mål. Det är lite min grej att nicka för jag är kass på fötterna, säger Linck och skrattar.

Det ska tilläggas att innan kvitteringen hade Strand ett jätteläge att göra 4–2, men då räddade Rengsjöförsvarare dubbelt på mållinjen.

I och med att lagen tog en poäng var är läget oförändrat i tabellens bottenskikt, med Rengsjö kvar på kvalplats och Strand tre poäng över.

– Det är bara att kriga på, tyvärr är jag avstängd nästa match. Vi siktar på att klara det här, men blir det kval så kör vi på där. Vi har lite att bita i nu, men Bollnäs spöar vi i sista omgången, säger Karl Linck om Rengsjös avslutning på serien som innebär möten med flera av topplagen.

För Strands del ser det inte lika allvarligt ut.

– Det känns som att det inte ska vara något problem, vi är tillräckligt bra för att det ska ordna sig, säger André Eliasson.

Mer läsning

Annons