Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg: "Han blir en stor tillgång för oss"

/

Strands nya tränare Pelle Lindberg har under uppehållet implementerat ett nytt spelsystem i laget.
Med sex dagar kvar till seriestarten var träningsmatchen mot HuFF en möjlighet att slipa till det.
– Vi skapar chanser för att kunna göra fler än ett mål, det gör i och för sig dom också, säger Lindberg efter 1–4-förlusten.

Annons

Efter att Patrik Melin och Love Olsson fick kliva åt sidan som tränare i Strand har lagets nye tränare Pelle Lindberg under uppehållet jobbat med att gnugga in ett mer offensivt spelsystem

Mot HuFF renderade det i ett mål, men i desto fler chanser.

– Vi står upp bra och jag tycker killarna kan gå härifrån med sträckta ryggar. Vissa av grabbarna har ju knappt kunna träna på grund av jobb, så utifrån det gör vi det bra, säger han:

– Det blir lite jobbigt med 120 minuter och det märks väl kanske i slutet att det är en divisions skillnad ändå, säger han

På topp i Strand spelade Kion King, som efter en skadefylld vår kommer att spela för Strand under hösten – dock med ett så kallat U23-avtal som gör att han också kan bli uttagen i HuFF.

– Mitt prio just nu ligger på att bli helt bra och hitta formen igen. Därför är tanken att jag ska få lite arbetsro i Strand, säger han.

För Strand passar det ypperligt att King ansluter till det nya 4–4–2-systemet, något som också kommer att ge Kion King mer speltid.

– Ja, här får Kion chansen att få kontinuerligt med speltid och för Strand blir det en stor tillgång med hans fötter och speed, säger Lindberg.

Mer läsning

Annons