Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund nära en kvalknock – "Blev glad när han sköt"

/

Iggesund var på väg att vinna rond i ett i kvalet mot Hille på knockout.
Men en sen reducering skickar in en del spänning inför lördagens retur i Gävle.

Annons

Iggesund tog ett stort kliv mot division 3 på onsdagskvällen. Efter en frejdlig start från Hille svarade Iggesund för två kalasmål som gav ett grepp man sedan aldrig släppte.

– Jag tycker inte vi gör någon kanonmatch, men eftersom vi får två tidiga mål så får vi koll på dem även om vi backar hem lite i onödan, säger Viktor Jansson, som skickade in 1–0 på halvvolley redan efter fyra minuter.

– Jag såg att det blev en retur som jag snappar upp och drar in direkt, det är nog mitt finaste mål den här säsongen.

TV: Se målen från första kvalmatchen här

Strax efter ryckte sig Joel Stillmark loss och avslutade med att göra 2–0 i friläge. Det stod sig till paus och i andra halvlek så höll Iggesund undan för en inledande Hille-anstormning innan Dennis Sjölén i 82:a minuten kunde nicka in 3–0.

– Kul att visa Hudiksvall en så här bra fotbollsmatch. Men man är väl inte toppnöjd som tränare med det chansbytandet som det blir, men så blir det ju ofta mellan två jämnstarka lag som vill gå framåt, säger Iggesunds tränare Jonas Höglund.

LÄS MER: Här är Iggesunds kvaljoker

I slutet av matchen fick sedan inbytte Erik Sundman ett jätteläge att sätta 4–0, och troligtvis stänga matchserien innan lördagens returmatch. Men Hilles Johan Andersson fick ett ben i mellan – och i anfallet efter kom i stället 1–3 på ett jätteskott från Daniel Skaräng.

– Jag blev nästan glad när han sköt från det avståndet, men så går den in. Det går inte att försvara sig mot den. Det är nog det som grämer grabbarna mest, att vi inte vinner med 4–0, säger Jonas Höglund.

Victor Jansson:

– Vi tänkte i halvtid på den här matchen att det var en fjärdedel spelad och att vi hade 2–0, men vi visste att det inte kommer stå sig fram till slutsignal på lördag. Så det var surt att släppa det där på slutet.

LÄS MER: Så spelas övriga kval i Hälsingland

Iggesundsanfallaren har annars haft en del att fundera på eftersom han förutom spel med Iggesund även ska kriga för poäng med allsvenska nykomlingen Hudik/Björkberg.

– Jag har två jätteförstående sportchefer som har bra kontakt med varann. De tänker nog att om jag trivs så presterar jag bättre, säger Viktor Jansson.

Hur ser du på fortsättningen, vad är det som gör att Iggesund spelar i trean nästa säsong?

– Vi har en bredare trupp och starkare helt enkelt.

Dagarna fram till returen kommer bli lugna för Iggesund. På torsdagen blir det behandlingar för de spelare som vill ha det följt av en lättare träning på fredag.

– Vi har satt oss i ett bra läge, onekligen, säger Jonas Höglund.

Och för Viktor Jansson är Iggesunds framgångar så här långt något som följer trenden i hela Hudiksvall

– Vi har ju den hetaste sportstaden i Hälsingland med innebandyn, handbollen, hockeyn och HuFF som har fått en nytändning, säger han.

LÄS MER: Viktor Janssons dubbeljobb

Mer läsning

Annons