Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hilles upphämtning guld värd: "Det kan ju hända saker högre upp"

/

Hille kan inte vinna kvalet till division 3.
Men hoppet om avancemang lever ändå efter 2–2 borta mot Rengsjö.
– Det är andraplatsen vi siktar på nu, för det kan ju hända saker högre upp som gör att vi kan gå upp, säger anfallaren Robin Puiras.

Annons

Mot Ludvika tappade Hille en 2–0-ledning och föll med 3–4. Och marginalerna var inte på rätt sida i mötet med Rengsjö heller, även om laget var nära att få med sig en seger hem till Gävle.

Hemmalaget såg ut att kotrollera allt när Christian Törnros på volley satte 2–0 en bit in i den andra halvleken, men i stället så slappnade Rengsjö av och när Hille väl fick vittring gick det undan.

– Det var tufft när de gör 2–0 men sedan kommer vi tillbaka och gör en riktig kämpamatch. Vi hade ju dem nästan, Frid (Sebastian) hade ju friläge men missade lobben eller vad fasen han försökte med, säger Robin Puiras.

Själv fick han komma in extra tidigt i matchen när Mannie Ersgård redan efter en kvart skadades och fick kliva av. Och den inkörningstiden mynnade till slut ut i årets mål på Rengsjös IP.

I 81:a minuten fick han bollen till vänster, tog några steg in och sköt från 35 meter.

– Jag kände knappt bollen när jag sköt och såg bollbanan som gick perfekt in i bortre gaveln, säger Robin Puiras som sin drömträff för 2–2.

Är det ditt snyggaste mål i karriären?

– Det var en turträff, jag har gjort mycket värre mål än det där (skratt).

Hille hade sedan lägen att avgöra, men fick till slut vara rätt nöjd med 2–2 då Rengsjö avslutade matchen med två ribbträffar. Nu är hoppet om direktavancemang till division 3 borta för Hille, som oavsett hur det går nästa helg mot Svartvik kan se tillbaka på en stark säsong.

– Vi dominerade totalt i seriespelet, så vi är nöjda, men surt att inte gå upp när man vinner en serie. Det är andraplatsen vi siktar på nu, för det kan ju hända saker högre upp som gör att vi kan gå upp, säger Robin Puiras.

Då krävs seger mot Svartvik. Vad måste bli bättre för att ni ska bli ett vinnande lag igen?

– Det gäller att vi fortsätter som vi avslutade det i dag. Kommer det så kommer det, det svårt att säga vad vi ska göra bättre egentligen.

Mer läsning

Annons