Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Besviken och delvis sårad"

/

Besviken, sårad – men inga hard feelings.
Det är Patrik Melins känslor efter att ha fått lämna tränaruppdraget i Strand.
– Vi har inte förtroendet kvar hos spelarna och styrelse, säger han.

Annons

På fredagsförmiddagen kom nyheten om att Patrik Melin och Love Olsson tvingas lämna division 3-laget Strand efter bara elva matcher. Duon ersätts av Pelle Lindberg som tidigare tränat Hudiksvalls FF och tidigare Hudiksvalls ABK.

Nu uttalar sig Patrik Melin om beslutet som betyder att hans tränaruppdrag i Strand är över.

– Vi har inte förtroendet kvar hos spelarna och styrelsen. Jättetråkigt att vi inte fick chansen längre än vad det blev, säger han.

Har du känt att det här har varit på gång?

– Vi har haft ständiga utvärderingar med spelarna och haft en bra dialog med styrelsen, men resultaten har uteblivit. Om det bara handlar om poäng eller vårt sätt att bedriva träning... Ja, det kanske är där någonstans vi hamnar.

Har du förståelse för beslutet?

– Både ja och nej på en sådan fråga. Vi har försökt forma en ny grupp individer och det har stundvis varit lite stökigt med sammanhållningen, men på slutet tycker jag att det har varit ganska bra stämning i gruppen. Det har aldrig kommit fram att någon som har varit så missnöjd att vi skulle behöva lämna, säger Patrik Melin.

Ni lämnar a-laget, men sportchefen Anders Schmidt öppnar för att du och Love kan bli kvar i föreningen. Är det aktuellt från din sida?

– Vi har samtalat lite grann, men det är för tidigt att säga något. Det får tiden utvisa, säger Patrik Melin.

Han fortsätter:

– Just nu är jag självklart besviken och delvis sårad, så i dagsläget är man inte direkt på. Vi får ta en lite längre semester, ta det lugnt och så får vi se vad som händer.

Trots besvikelsen över att få lämna Strand poängterar Patrik Melin att han inte har något emot vare sig spelare eller styrelse.

– Det är inga bad feelings. De har valt att jobba den här vägen och då får man acceptera det. Det är tränaren Patrik och inte människan Patrik som fått kliva av, det måste man försöka hålla isär.

Mer läsning

Annons