Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trist cupslut för Alfta – då sågar stjärnan motståndet: "Dåliga lag spelar otroligt fult"

Alfta Hockey föll i finalen mot Ånge med 0–5.
Trots det lämnar Gästis Cup en positiv eftersmak inför seriepremiären om tre veckor.
Och då vet också ex-allsvenska nyförvärvet Martin Hellgren vad som väntar.
– Den största omställningen är att när man möter dåliga lag så spelar de otroligt fult, det är renare hockey högre upp, säger han.

Annons

Med meriter från division 1 och allsvenskan, där han var lagkapten i Asplöven, är Martin Hellgren den i särklass största profilen i division 3 den här säsongen.

Och trots sporadisk träning de senaste veckorna och feber så bjöd 25-åringen på en hel del godis under helgens cup i Alfta.

– Men det finns mycket mer att hämta, det var ingen vidare fart i benen.

Under lördagen så vann Alfta enkelt mot Orsa, Iron och blivande finalmotståndaren Ånge – mot de sistnämnda blev det hela 8–3. Men det fick Alfta äta upp på söndagen.

– Jag tror vi blev lite skärrade, Ånge kom ut hårt och har ett bra lag med skickliga backar. Jag tror de gick lite på halvfart under lördagen. Vi har lite sjukdom i laget och kändes inte lika pigga som dem, säger Martin Hellgren.

Martin Helglren trivs med hockeylivet i Alfta – men sågar fulspelet hos lagen i lägre divisioner.

Ett rätt håglöst Alfta kom aldrig in i matchen någon gång och föll med 0–5. Efteråt ekade tränaren Håkan Hellgrens röst ilsket genom dörren till omklädningsrummet.

– Det var ett tag sedan man fick skäll av farsan, men det var befogat, säger Martin Hellgren, och utvecklar:

– När det funkar så ser det bra ut. Men när det är dåliga dagar får vi inte sjukna ihop som nu, då måste spelare som jag, brorsan (Robin Hellgren) och (Robin) Ehn kliva upp. Det gör vi inte idag, det blir för dåligt.

Trots en rätt klen avslutning gav cupen positiva besked för Alfta, och Martin Hellgren lärde sig vad som kan vänta när det inte längre är spel på elitnivå som gäller.

– Det är en liten omställning, men idag mot Ånge var det inte så stor skillnad mot vissa lag i division 1, men mot allsvenskan är det ju stor skillnad, säger han.

Vad är det svåraste med att spela på lägre nivå?

– Det värsta är att när man möter dåliga lag så spelar de otroligt fult med bentacklingar och höga klubbor. Det är renare hockey högre upp. Är du fintad där så sätter du inte ut knät. Ånge spelar fin hockey, men Iron som vi mötte igår vill ju inte ens spela hockey. Jag fattar inte varför man ens håller på med hockey om man spelar så.

Förre bandyprofilen Robin Ehn gör sin andra säsong i Alfta Hockey – där han fortsatt att vara en nagel i ögat på sina motståndare.

Martin Hellgren hade gott ok anbud från klubbar i högre divisioner, men valde att göra en mellanlandning (?) i Alfta den här säsongen när motivationen tröt. Men spel på den här nivån har börjat tända gnistan igen.

– Det är jäkligt kul i Alfta, man har roligt tillsammans här. Sen har jag ett fantastiskt roligt jobb där jag arbetar med ensamkommande ungdomar. Det är första gången i livet jag jobbar på riktigt, säger Martin Hellgren.

Sett till helgens prestation, hur bra är Alfta i år?

– Jag tycker att vi ska vinna serien och det ska vi ha som målsättning, så bra lag har vi. Har vi alla med så är det stor konkurrens. Det enda just nu är att man känner att man kanske skulle ha tränat lite hårdare i sommar... men det kommer.

Forwarden Martin Eliasson skadade axeln i finalen mot Ånge och det är oklart hur länge nyförvärvet från Oppala blir borta.

Gästis Cup

Gruppspel

Alfta–Orsa 4–0

Alfta–Ånge 8–3

Alfta–Iron 5–0

Bronsmatch

Orsa–Iron 2–1

Final

Alfta–Ånge 0–5

Mer läsning

Annons