Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Richard Johansson tillbaka efter tuffa tiden – och tror på ny seger i cupklassiker

Efter säsongen 2014/2015, när Alfta för första gången under 2000-talet åkte ur division 2, slutade målvakten Richard Johansson med ishockeyn.
Men nu är han tillbaka – i ett lag det osar framgång om.
– Det är ungefär samma lag som när vi kom fyra i division 2 säsongen 2013/2014, säger 24-åringen.

Annons

När Alfta vann division 3 förra säsongen var Richard Johansson inte längre en del av laget. Efter sex säsonger i A-laget så fick hockeyn stå tillbaka.

– Att jag slutade berodde mycket på att jag jobbade skift i skogen och kände att jag inte fick ut full fart på träningarna, det blev för hattigt med varannan vecka. Jag vill köra 100 procent eller inte alls, säger Richard Johansson, som i samma veva fick veta att hans pappa var sjuk.

Richard Johansson, målvakt i Alfta Hockey, gör comeback efter ett års uppehåll.

– Det var också en anledning till att jag slutade, för att få mer tid med honom. Han hade vetat om att han var dålig två års tid, men när han slutade jobba runt årsskiftet så gick det fort tills han gick bort i april, berättar Richard.

En räddningsplanka mitt i det jobbiga var ett sidospår i idrottskarriären. Richard Johansson plockade upp innebandyn igen, något han spelade i ungdomsåren – och han gjorde det så pass bra att det blev 20 matcher och sex poäng med Alfta i division 1.

LÄS MER: Poängmaskiner återvänder till Alfta

– Det var skönt att ha innebandyn då och koppla bort tankarna lite. Annars var det mest för att hålla igång, och det kändes lättare att vara med där eftersom jag inte hade en huvudroll i innebandyn. I hockeyn så måste jag prestera på topp hela tiden som målvakt, säger Richard Johansson.

Men nu har han bytt jobb och kan gå tillbaka in i den där huvudrollen. Alfta Hockey har rustat kraftigt inför den här säsongen, och har både bredd och spets i truppen – kanske främst illustrerat av ex-allsvenske hemvändaren Martin Hellgren.

Richard Johansson som straffräddare säsongen 2013/2014 då Alfta ett tag jagade en playoffplats till division 1.

– Har vi alla tillgängliga så har vi ett riktigt bra lag på papperet. Det känns bra, det är ungefär samma klass på laget som när vi kom fyra i division 2 säsongen 2013/2014. Så det här känns skitroligt, säger Richard Johansson.

LÄS MER: Hellgren nobbade allsvenskan – för spel i division 3

I tisdags så spelade Alfta sin första träningsmatch, och föll i förlängningen med 2–3 mot blivande toppkonkurrenten Strömsbro – som fått in en hel del förstärkning av spelare från Valbo.

Nu väntar nästa uppgift, i klassiska Gästis Cup som avgörs i helgen.

– Vi går för att vinna allt, vi har två raka segrar så vi siktar på en tredje raka i cupen. Det här blir en bra start på säsongen, det sägs att det är bra lag som kommer även om jag inte har koll på dem.

Övriga lag i Gästis Cup är division 2-lagen SK Iron och Ånge IK samt Orsa IK från Dalatrean.

Richard Johansson, målvakt i Alfta Hockey

Mer läsning

Annons