Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måltorka i tre perioder fällde S/L i streckmatchen

/

Nollade av ett effektivt Falu IF på hemmais.
Det gör att S/L tappar mark i kampen om den sista playoffplatsen.
– Det är klart att det blir krångligare nu, säger tränaren Erik Sjödin.

Annons

En av säsongens viktigaste matcher låg framför S/L i mötet mot Falu IF i kampen om den femte- och sista playoffplatsen Men hemmalaget var ineffektiva och hade svårt att hitta mål. Det var i stället gästerna som stod samtliga mål och tog hem segern med 3–0.

– Vi gjorde inte vår bästa match, men vi hade tillräckligt med chanser för att göra minst ett mål. Men det är dåligt att inte göra något på 60 minuter, säger Hampus Malm.

24-åringen gjorde sin 200:e match i S/L-tröjan. Men det blev inget vidare roligt jubileum. Det märktes att det var mycket som stod på spel. Matchen präglades långa stunder av inget ordnat spel från något av lagen.

– Det var en viktig match vid strecket, en riktig sexpoängsmatch. Men det är fortfarande 18 poäng kvar att spela om. Vi får se till att kriga om det i alla fall. Vi kan inte ge upp, säger Malm.

En förhållandevis jämn första period såg länge ut att sluta mållös. Närmast var Faluns Mathias Eklund med ett skott i stolpen. Men strax efter ställde en elak sargstuds till det för S/L. Viktor Berglund blev helt ensam framför mål kunde sätta dit pucken från nära håll.

Måltorkan fortsatte sedan för S/L – i en match med få klara målchanser. Inte ens i spel fem mot tre i över en minut blev det utdelning.

I stället var Falun nära att öka på ledningen, men Martin Eriksson i hemmakassen svarade för en elegant plockning. Målvakten var, tillsammans med Hampus Malm, de som försökte bäst i hemmalaget.

– Vi skapade chanserna för att göra mål. Men vi var för bekväma och gick inte in framför mål. Vi tog också alldeles för lite avslut, säger Erik Sjödin.

LÄS MER: Efter sju raka förluster – Söderhamn/Ljusne körde över Sandviken på hemmaplan

Inför den sista perioden kastade S/L-tränaren om i femmorna. Men det gav ingen direkt effekt. Visst, det fanns en del lovade tendenser att skapa något framåt.

I stället kom kallduschen när Viktor Westin gjorde 2–0. I ett sista försök sista försök tog S/L ut målvakten och anföll med sex utespelare. Chansningen misslyckades. En halv minut senare satte Falun matchens sista mål i tom kasse.

Avståndet uppåt i tabellen växer för S/L. Det skiljer fem poäng till femman Falun, som även har två matcher mindre spelade.

– Det är klart att det blir krångligare nu. Men det är inte på något vis kört och vi kan inte gräva ner oss, säger Erik Sjödin.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons