Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två minuter räckte för HuFF i omstarten

/

Efter en trög första halvlek behövde HuFF bara två minuter för att avgöra mötet med Valbo tidigt i den andra halvleken.
– Grabbarna gick ut och gjorde exakt som vi sa efter pausen. Vi är nöjda med den här omstarten, säger HuFF-tränaren Janne Westin.

Annons

Inför matchen hyllades Glada Hudikteaterns Bosse Östlin med en tyst minut – som sedan följdes av en uppmaning till att krama sin bänkgranne.

Kramkalaset på planen dröjde däremot till den andra minuten av den andra halvleken då Johan Brolin slog till efter att Pelle Lööf skarvat ett inspel från Siksten Kasimir.

– Det var förlösande kändes det som. De föll ned väldigt lågt i den första halvleken och det var trångt att komma igenom, säger målskytten Johan Brolin efter matchen.

Och förlösande var ordet. För bara två minuter efter Johan Brolins ledningsmål kom tvåan genom Pelle Lööf, som bara kunde stöta in bollen efter en stark prestation från Patrik Broman som slog in ett inspel från svår vinkel, efter att ha rundat Valbo-målvakten.

Två mål på två minuter och plötsligt kändes matchen avgjord.

Vad sades i omklädningsrummet i paus?

– Att ha tålamod och försöka komma fram på kanterna eftersom det var där som ytorna fanns. Vi fyllde inte på ordenligt i boxen heller i första, så det pratade vi om. Så fort vi gjorde det så gav det resultat också, säger Brolin.

Tempot gick efter det ner och hemmalaget kunde kontrollera matchen in i mål och kunde trots allt få en behaglig omstart med tre förväntade poäng.

Inte minst viktigt för att helt göra upp med 0–4-smällen borta mot Skellefteå inför uppehållet.

– Absolut, nu var jag avstängd och såg inte den matchen. Sådant kan ju sätta sig i huvudet, men nu studsade vi tillbaka direkt och det känns skönt, säger Johan Brolin, som tycker att lagkänslan från vårsäsongen finns kvar i laget.

– Ja, det gör den. Dessutom har vi ju några skadade spelare sedan i våras tillbaka i laget nu, så det känns jättepositivt.

Brolin själv, som svarade för en fin insats i omstarten, har dock dragits med sjukdom berättar att toppformen inte riktigt är där ännu.

– Jag har haft en hosta i tre månader och varit sjuk en vecka under uppehållet så det är inte helt hundra.

Men du hittar målet ändå?

– Det är det viktigaste, säger Johan Brolin.

I slutet av matchen fastställde Patrik Broman slutresultatet 3–0 på en retur, efter att Lars Olsson missat ett volleyskott.

HuFF-tränaren Janne Westin berömde sitt lag efter matchen – inte minst eftersom laget visat just tålamod.

– Det är inte bara att hämta tre poäng i den här serien. Dom (Valbo) gjorde det svårt för oss samtidigt som vi slarvade lite med mottagningar, säger han och fortsätter:

– Men vi sade att vi inte skulle drabbas av panik och det gjorde inte grabbarna heller. De gick ut och gjorde exakt som vi sa efter pausen. Så vi är nöjda med den här omstarten, säger han.

Mer läsning

Annons