Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFF vill ha revansch på Östersund

/

Förra helgen gifte sig Pontus Olsson. Den här helgen hoppas Söderhamns lagkapten på tre poäng när division 2-fotbollen startar om uppe i Östersund.

Annons

Sommaruppehållet har kanske inte varit det absolut bästa för Pontus Olssons hälsa. Först var han sjuk och sedan avslutade han med en brakfest förra helgen.

– Flera sa att det var den bästa fest de varit på så det får man väl anse att det är lyckat, säger han om sin bröllopsfest.

Han hoppas att han kan bli en bättre och mer harmonisk fotbollsspelare som nygift.

– Ja man tar allt positivt man kan få, säger Pontus Olsson.

Han är inte helt nöjd med sitt eget spel så här långt under säsongen men hoppas kunna höja sig ett par snäpp under hösten. Den nya rollen som kapten anser han dock har fungerat bra.

– Jag tycker att jag kör på ungefär som vanligt. Man får ta lite större ansvar i vissa situationer men det är en bra grupp så det är inga konstigheter, säger Pontus Olsson.

SFF möter IFK Östersund på bortaplan under söndagen. Östersund har bara skrapat ihop 10 poäng så här långt men tre av dessa var mot Söderhamn.

– De är inte så dåliga som tabellen visar. Det är ett spelande lag som det ska bli roligt att möta, säger Pontus Olsson.

SFF-tränaren Benny Dahlin är inte nöjd med vad laget presterade senast de möttes.

– Det är inte många matcher jag är missnöjd med under våren men mot Östersund tycker jag vi underpresterade. Vi kom inte spelmässigt upp i rätt nivå även fast jag tycker vi mycket väl hade kunnat få med oss någon poäng, säger han.

För att inte upprepa den snöpliga 1–0-förlusten tänker SFF ligga högre i sina utgångspositioner. Enligt Benny Dahlin har det sett bra ut på träningarna den sista veckan även fast avsaknaden av forwards som skadade Nermin Celjo och Jonas Lööw-Ohlson kan bli ett problem.

– Det är två målskyttar som är borta och nu jobbar vi för att andra ska våga ta mer avslut själva och bli målskyttar. Vi måste utnyttja de styrkor vi har i laget, säger Benny Dahlin.

Förutom nämnda anfallare saknar SFF Marcus Englund som är avstängd och Robin Olofsson och Filip Enarsson är långtidsskadade. Resten av laget är tillgängligt för spel och alla verkar sugna efter uppehållet.

– Man längtar ju till match mer än träning så det ska bli roligt, säger Benny Dahlin.

Mer läsning

Annons