Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFF:s tuffa besked inför premiären – Nermin Celjo avstängd två matcher

/

Här är beskedet som Söderhamns FF inte ville ha.
Nermin Celjo stängs av i två matcher och missar premiären på lördag.
– Det var vad jag hade förväntat mig, säger tränaren Dennis Ohlsson.

Annons

Träningsmatchen mellan Söderhamns FF och Strand var 65 minuter gammal när Nermin Celjo fick lämna planen efter ett direkt rött kort. Nu står det klart att anfallsstjärnan i SFF också bestraffas. Domen blev en avstängning som gör att han missar två matcher i division 2 Norrland.

– Det är ord som står mot ord. Domaren påstår att han sagt en sak och Nermin en annan. Det är omöjligt att vinna en sådan argumentation, säger Dennis Ohlsson.

TV: Många skador oroar inte SFF-tränaren inför premiären: "Vi har ett starkt lag"

Matchen spelades den 15 mars i Hudiksvall och tidigt på onsdagsmorgonen kom beskedet.

– Jag kan tycka det kommer lite sent. Jag hade hoppats på att han hade blivit avstängd i DM-finalen och i premiären i stället, säger Ohlsson.

Det betyder att SFF får klara sig utan sin bästa målgörare (8 stycken) under försäsongen i lördagens premiär i division 2 Norrland borta mot Friska Viljor från Örnsköldsvik. Celjo missar även hemmamatchen mot IFK Timrå den 17 april.

– Det är klart att det är en målskytt som vi behöver. När Nermin är som bäst gör han 20 mål i den här serien. Nu är han bra tränad, intresserad och engagerad. Han ser väldigt bra ut. Men vi har bra alternativ och nu får vi två spelare som de kanske inte har lika bra koll på.

LÄS MER: De tio hetaste nyförvärven i hälsingefotbollen: "Blivit ett par snäpp vassare i superettan"

Även Theodor Olsson, Tomas Renman, Robin Olofsson och Max Berglund missar också matchen på lördag. Dessutom är Felix Lingman ett frågetecken.

Men värst drabbad är anfallaren Martin Elffors som tvingades lämna planen efter bara 25 minuter i lördagens DM-final mot Hudiksvall.

– Han har haft en inflammerad hälsena länge. Nu blir han borta fyra till åtta veckor. Och det är för mig en positiv prognos med tanke på att erfarenheten av hälsenor är att det kan ta ännu längre tid.

Mer läsning

Annons