Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårens succéspelare känner sig ännu bättre efter uppehållet: "Har självförtroende"

Han var vårens offensiva succéspelare i Hudiksvalls FF. Trots förlusten i serieomstarten mot Sandviken kliver Christoffer Lindberg in i en höstsäsong med en riktigt god känsla. I söndagens match mot Strömsberg hoppas han förlänga sviten som obesegrad på hemmaplan.

Annons

Inför förra säsongen återvände Christoffer Lindberg till Hälsingland. Den tidigare Bollnässpelaren lämnade division 1-laget Norrby för Hudiksvalls FF.

Läs mer: Christoffer Lindberg hyllade fansen efter tifot

På en och en halv säsong i HuFF har han fortfarande inte varit med om att förlora på hemmaplan. Någonting som han själv haft en stor del i under årets vårsäsong där han spela riktigt bra innan sommaruppehållet.

Christoffer Lindberg avgjorde vårens derbyt mot Söderhamn på hemmaplan.

Frågan är hur det känns nu efter uppehållet?

– Jo, jag tycker det känns lika bra nu också. Om inte ännu bättre till och med. Nu kommer jag in till hösten med bra självförtroende, säger den 22-årige mittfältaren.

Hur kommer det sig att du haft en så bra säsong tror du?

– Jag har väl hittat rollen i laget mer och tar för mig mer än förra året. När man är ny så kanske är man är lite mer tillbakadragen i laget.

Läs mer: Lindberg missade matcher på grund av skada

Trots Christoffer Lindbergs succévår har mycket snack kring HuFF:s framgångar handlat om lagets tajta försvar. På den offensiva sidan har Lindberg fått en ny lekkamrat i återvändande Mehmed Hafizovic, ett samarbete som kan ge frukt längre fram.

– Jo, det tror jag blir bra. Han (Mehmed) är en sån spelare som vill ha mycket boll och visar sig mycket. Såna spelare är enkla att hitta på planen.

Poängproduktionen har annars legat högt hos Christoffer Lindberg själv. Men mot Sandviken i serieomstarten, och seriefinalen, senast kammade laget noll.

– Vi har pratat om matchen efteråt, vi gjorde en jättebra första halvlek. Men i andra blev det för mycket bolltapp och vi fick springa väldigt mycket. Då blev vi tröttare till slut.

På söndag ställs HuFF mot nästjumbon Strömsberg på hemmaplan. Då lär inte första hemmaförlusten komma, om Christoffer Lindberg får bestämma.

– Nej, det är tre poäng som gäller. Men det gäller att vara ödmjuka för alla lag kan slå alla i den här serien. Vi tar inget för givet, då kan man gå på en mina, säger han.

Mer läsning

Annons