Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skador och avhopp – då gör Garcia Persson comeback i Söderhamns FF: "Jag har längtat"

Han var med att ta upp Söderhamns FF i tvåan. Nu kommer Jonas Garcia Persson tillbaka, på snabb övergång efter två år i fyran med Sandvikens AIK. – Jättekul, jag har längtat tillbaka, säger 32-åringen som är spelklar till lördagens omstart borta mot Timrå.

Annons

Söderhamn har hankat sig fram i tvåan under en vårsäsong kantad av skador.

Fortfarande finns fyra-fem spelare på den aktuella skadelistan.

Jonas Garcia Persson tillbaka i efterlängtad matchtröja.

Dessutom har två spelare hoppat av.

– Tomas Rehnman har slutat av privata skäl, och U19-liraren Theodor Olsson tyckte inte att han just nu har det som krävs för spel i tvåan, säger hårt prövade tränaren Dennis Ohlson.

Läs mer: Kan få möta Gefle i cupen

I det kärva läget blev det under uppehållet en sorts win-win-situation när klubben kunde värva rutinerade Jonas Garcia Persson för en comeback.

SFF behövde fylla på i truppen, och Garcia Persson såg sin chans.

– Jag har längtat tillbaka till Söderhamn och till spel på en högre nivå igen, det ska bli jätteskoj, säger 32-årige Jonas Garcia Persson från Gävle, som därmed är klar för sin tredje sejour i klubben.

Han lämnade SFF efter säsongen 2014 och har de två senaste åren spelat i division 4 Gästrikland med Sandvikens AIK, tippad favorit men bara tabelltrea inför hösten.

– Jag hörde ju att Söderhamn hade problem med alla skador, och jag har haft kontakt med assisterande tränaren Alexander Blom. Vid min ålder får man inte så många chanser att komma tillbaka till den nivån, säger Garcia Persson, som till slut kunde bryta kontraktet med Saik och gå på snabb transfer.

Läs mer: Så livesänder vi lokal fotboll i höst

– Det var väl inte så glada miner direkt i Sandviken, men de fattade mitt läge ändå och det var inga problem. Det hade förmodligen varit lite tuffare om det handlat om en klubb i Gästrikland, säger Garcia Persson, som inte har något emot att börja pendla till hälsingekusten igen.

– Nä, det går nog bra, Nermin Celjo bor dessutom i mitt kvarter, säger Garcia Olsson, som i Saik haft rollen som defensiv mittfältare med städjobb framför backlinjen.

Läs mer: Avslutade våren med viktig seger

– Hur det blir i SFF får vi se, men jag är ju inte den som kommer in och öser in mål precis. Jag passar bäst som back, och tror nog att jag håller för det nu också. Men det får väl tränarna avgöra.

Dennis Ohlson fick leda ett lag i motvind under vårsäsong kantad av skador.

För tränare Dennis Ohlson blir det en välkommen förstärkning inför en höst han hoppas ska ge bättre utdelning. Inför lördagens bortamatch mot tabellfyran Timrå ligger SFF på en åttonde plats.

Läs mer: Seger i genrepet

Han vet att kapaciteten finns där, åtminstone med fullstyrka.

– Vi har spelat bra och tagit våra 19 poäng när vi haft en bra trupp. Med lite färre skador kan vi absolut plocka fler poäng än så.

I hemmamatchen mot IFK Timrå hade Söderhamn 3–1 med sex ordinarie minuter kvar, men gästerna hann både reducera och kvittera genom Bollnäsgrabben Oliver Widahl i den fjärde övertidsminuten.

Krönika: Mix hittade flera frågetecken

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons