Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Repris: Se det stora hälsingederbyt här: "En absolut höjdpunkt"

På våren vann Hudiksvalls FF prestigederbyt mot värsta rivalen Söderhams FF med 3–0. I måndags möttes lagen igen – på Helsingehus Arena. Vi TV-sände givetvis matchen.

Annons

HuFF vann tämligen enkelt i våras med 3–0 hemma på Glysis. I måndags var det dags för returmöte i tvåan. SFF, som gjorde en stormatch mot allsvenska Gefle senast med målvakten Simon Elgh i spetsen, hade chansen att ta revansch på värsta rivalen.

– Man kanske inte ska hålla på och gradera saker hur som helst. Men nog måste man få säga att derbymatcherna mellan Söderhamn och Hudiksvall är absoluta höjdpunkter i den hälsingska fotbollsäsongen, säger Rikard Bäckman, Mittmedias fotbollsredaktör i Hälsingland, som även kommenterade den här matchen tillsammans med experten Fredrik Mix.

Läs även: Hafizovic segerviss inför derbyt: "Väldigt mycket kvalité i laget"

(Innan matchen) Hur går matchen då, tror du?

– I grundläget håller jag HuFF som storebror och favorit när de här lagen möts. Men efter SFF:s starka prestation mot Gefle i cupen så borde de ha fått ett skönt energilyft. Jag drar till med kryss, och hoppas på 3–3 då, så vi får sköna highlights att visa upp på vår sportsajt efteråt, säger Rikard Bäckman.

Läs även: Heta hälsingederbyn – då höjs Edbergs puls: "Vill alltid vinna mot Hudik"

För att kunna se matchen behöver du ha ett abonnemang hos oss. Har du redan det kan du enkelt logga in via länken nedan. Om du är ny kund kan du testa vårt digitala nyhetspaket för en krona första månaden.

>>> Klicka här för att komma till sändningen (Här kommer även reprisen finnas efter matchen)

Mer läsning

Annons