Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF upp i serieledning – matchhjälten hyllar fansen efter tifot: "Det stärker oss mycket"

Hudiksvalls FF:s succévår fick det perfekta avslutet. Tack vare Christoffer Lindberg tar laget semester som serieledare. – Det var tur att meterna inte var längre, då hade det nog inte gått, säger yttermittfältaren, som besegrade krampen och rullade in 1–0 mot Skellefteå i slutminuterna.

Annons

På tisdag, 28 juni, är det två år sedan Hudiksvalls FF senast föll i en seriematch på Glysis Sparbanken Arena. Att förlora inför 300 åskådare på söndagen, när supportergruppen Stå upp för HuFF dessutom arrangerade tifo, visade sig heller inte vara något alternativ.

– Vad ska man säga? Det är bara att tacka och ta emot, det är fantasiskt. Det stärker oss mycket, man får extra energi när de står där och hejar på oss, säger matchhjälten Christoffer Lindberg.

Se fansens tifo och HuFF:s entré i spelaren nedan

Det satt ändå hårt inne mot tabelltian Skellefteå i en match som trots att den var mållös i drygt 80 minuter både var välspelad och underhållande.

Det dröjde till den 81: minuten innan målnollan sprack när Christoffer Lindberg, mycket aktiv under hela matchen, sprang sig fri efter en djupledsboll från anfallaren Pelle Lööf. Ur snävt högerläge i straffområdet chippade han in 1–0 i bortre gaveln bakom utrusande Skellefteåmålvakten Fredrik Enberg. Bara minuter senare byttes han ut när kroppen sa ifrån.

– Jag fick kramp sista löpningen på målet, så det var tur att det inte var längre meter. Då hade det nog inte gått, säger yttermittfältaren med ett skratt.

Här chippar Christoffer Lindberg in 1–0 till HuFF...

– Målvakten bjuder lite på målet. Hade han stått upp hade det varit svårare att lägga in den. Nu var målet öppet, fortsätter Christoffer Lindberg.

LÄS ÄVEN: "Chippen" Sundberg: "Bästa vårsäsongen jag kan minnas"

1–0-segern mot Skellefteå innebär att Hudiksvalls FF:s facit för vårsäsongen är tio segrar, två kryss och en förlust. Bakåt har laget bara släppt in sju mål på 13 matcher.

Sånär som på en ljumskskada har Christoffer Lindbergs första halva på säsongen varit lika succéartad som lagets. På poängkontot har han fyra mål och sex assist.

– Det är nog den bästa våren jag haft hittills. Jag missade fyra matcher på grund av skadan som jag fick här hemma mot Söderhamn, men annars har det gått riktigt bra, säger han.

...sedan fick han kramp.

Direkt efter slutsignalen myste Henrik Åhnstrand runt med sin son i HuFF-mössa. Tränaren kunde bara se le när han såg tillbaka på en nästan fläckfri vår.

– Över förväntan vad vi trodde i och med omsättningen vi hade på spelare. Vi hade en målsättning att utveckla vårt spel och se hur bra vi kunde bli på kort tid på försäsongen. Ganska tidigt märkte vi att vi hade en hög högstanivå, men att vi skulle vara så här jämna över 13 matcher är över förväntan.

Om du får plocka ut en enskild faktor bakom framgången?

– Hårt jobb, så enkelt är det. Det är bara att titta hur hårt vi jobbar i dag i försvarsspelet, från första spelare. Det är därför vi bara har släppt in sju mål på 13 matcher.

Stort jubel på Glysis Sparbanken Arena efter Christoffer Lindbergs mål som betydde 1-0 till Hudiksvalls FF mot Skellefteå.

MATCHFAKTA

Hudiksvalls FF-Skellefteå 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (81) Christoffer Lindberg.

Domare: Nino Baresso, Södertälje.

Publik: 301.

Mer läsning