Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF-stjärnan petades mot Valbo – efter utbrottet i derbyt: "Olämpligt beteende"

HuFF-stjärnan Mehmed Hafizovic saknades mot Valbo. Anledningen? Ett utbrott efter derbyt mot SFF. – Ett olämpligt beteende mot spelare och ledare, därför valde vi att inte spela honom, säger tränaren Henrik Åhnstrand om petningen.

Annons

För en vecka sedan, förra måndagen, spelade Hudiksvalls FF ut Söderhamns FF i det stora hälsingederbyt. HuFF vann med 5–0 efter att inte ha gett motståndaren någon chans i den andra halvleken.

Frid och fröjd hos topplaget? Nej.

Med tolv minuter kvar att spela valde tränarna att plocka av Mehmed Hafizovic, trots hans dominans på planen. Något som stjärnan ska ha reagerat kraftigt över i omklädningsrummet efter matchen.

Mehmed Hafizovic i derbyt mot Söderhamns FF.

Härje Lindgren, sportchef i Hudiksvalls FF, är dock förtegen om uppgifterna att klubben ska ha stängt av Hafizovic till matchen mot Valbo den gångna helgen.

– Det händer att man byter spelare, säger Lindgren, och svarar "Nej, han är inte avstängd" på en rak fråga.

Spelar han nästa match då?

– Det tror jag, om det inte är något speciellt som händer under veckan här.

LÄS MER: Hafizovic segerviss inför derbyt

TV: Se Hafizovics besvikelse när han byts ut i klippet nedan

Henrik Åhnstrand, tränaren som bytte ut Hafizovic i derbyt, är mer talför om det inträffade.

– Det var väl i samband med matchen i Söderhamn som han hade ett olämpligt beteende mot spelare och ledare. Därför valde vi att inte spela honom mot Valbo, säger Henrik Åhnstrand

Han är avstängd, alltså?

– Nej, han har tränat med oss hela tiden. Är man ledare för människor så pratar man med dom så dom mår bra. Han är tillgänglig (för spel) igen nu.

Säsongen 2014 utsågs Mehmed Hafizovic till Hudiksvalls bäste spelare. Samma år tilldelades han även Mittmedias pris som Hälsinglands bästa manlige fotbollsspelare.

Sedan lämnade han för division 1-klubben Öster, där han dock fick nöta mycket bänk. I mitten av juli kom han tillbaka till Hälsingland och HuFF igen.

– Han har fantastiska kvaliteter som spelare. Det visste vi när han lämnade, och när han kom tillbaka. Han tillför spets i vårt anfallsspel, säger Henrik Åhnstrand.

Varför bytte du ut honom i derbyt?

– Mina byten vill jag inte diskutera med tidningarna.

Med sex matcher kvar att spela av division 2 Norrland ligger HuFF tvåa, med två poäng upp till serieledaren Sandvikens IF – och med hela 13 pinnar ner till trean Boden. Det luktar med andra ord kval till division 1 för Hälsinglands bästa fotbollslag. Mehmed Hafiovic har stått för fyra mål på de sex matcher han spelat i återkomsten.

HuFF, utan Mehmed Hafizovic på planen, hade inga problem med att slå Valbo – 5–1 hemma på Glysis är lagets sjätte raka seger.

Sporten har sökt Mehmed Hafizovic för en kommentar.

LÄS MER: Bäckmans derbykrönika: "Han skrattade inte direkt"

LÄS MER: Mål i comebacken för Hafizovic

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning