Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF lät Boden springa sig trött – sen kom avgörande rycket: "Vi hade tålamod"

Trots tidig bortaledning kunde Hudik vända till vinst med 4–2 i toppmötet på Glysisvallen. Två tvåmålsskyttar i Kion King och Mehmed Hafizovic i en andra halvlek som såg hemmalaget dominera kraftigt mot ett tröttkört Boden.

Annons

- Vi varklart bättre och dom sprang sig trötta. Dom stressade oss i början men så kan det bli. Vi visste om det och hade tålamod, sa matchvinnaren Kion King.

Gästerna började klart bäst och stressade hemmaspelarna till misstag. Det var också Boden som tog ledningen med 0–1 i den nionde matchminuten när Peter Gitselov, alldeles för omarkerad och väldigt enkelt, kunde ta ner ett inlägg och måtta in ledningsmålet.

- Ett misstag av oss att han står så omarkerad, visst, men absolut inte ett resultat av deras inledande press, menade Hudiksvalls tränare Henrik Åhnstrand.

Hudiksvalls Kion King och Pelle Lööf satte fart i andra halvlek när HuFF vände mot Boden.

Första halvtimmen gick också helt klart till gästerna men Hudiksvall hade ett par bra chanser med dryga kvarten spelad. Först ett inlägg där Pelle Lööf inte fick någon bra träff med huvudet och sedan några fina kombinationer på kanten med ett bra avslut som dock inte gav något resultat. En första halvlek med många felpass och Boden var väldigt ettriga och hetare än hemmalaget. Sista kvarten spelade man dock upp sig och med lite tur så hade kvitteringen kommit redan innan paus.

– Vi visste att dom skulle stressa högt och jaga men vi lät dom också göra det. Tycker det är vår match helt och hållet efter första 20 summerade Henrik.

Istället kom kvitteringen fem minuter in i andra halvlek efter lite tråcklande på kanten. Ett mycket fint inlägg från Haris Camo nådde Mehmed Hafizovic, som på ett liknande sätt som Bodens ledningsmål kunde plocka ner bollen och måtta in avslutet. Glädjen blev dock kortvarig då gästerna kontrade in 1–2 två minuter senare i ett snabbt anfall där hemmaspelarna inte hängde med.

Nu var det ändå Hudiksvall som tog tag i spelet och var det klart bättre laget i andra halvlek. Den osynlige duon i första halvlek, Kion King och Pelle Lööf, var väldigt kreativa och det var också de som låg bakom kvitteringen till 2–2 i den 61:a minuten. Kanske lite tursamt men absolut inte oförtjänt. Efter några snabba passningar slogs bollen hårt in mot mål och när Lööf inte fick bollen ända in över mållinjen störtade King fram och nickade in bollen.

– Tycker det var väldigt välförtjänt. Vi hade matchen och det var onödigt med deras 1–2 mål, menade målskytten Kion King.

Boden fick allt svårare att skapa något och såg trötta ut sista halvtimmen medan King & co ångade på. Först 3–2 på straff genom Mehmed Hafizovic och sedan fick King sätta punkt på matchen genom 4–2 på stopptid.

Kion King var tillsammans med backklippan Christoffer Ericsson bäst i hemmalaget. Den sistnämnde hade ett par fina nickar strax utanför innan han i mitten på andra tvingades utgå efter en skada strax ovanför knäet.

I och med segern skiljer det nu åtta poäng ner till Boden och visst erkände tränare Åhnstrand att det känns skönt.

– Vi tar alltid nästa match men visst tar jag hellre åtta poäng tillgodo än två flinade han.

Matchfakta

Hudiksvalls FF – Bodens BK FF 4–2 (0–1)

Målen: 0–1 Peter Gitselov, 1–1 Mehmed Hafizovic, 1–2 AdamJohnson, 2–2 Mehmed Hafizovic, 3–2 Kion King, 4–2 Kion King.

Domare: Nael Ghazi Shabo, Torshälla

Publik: 302

Mer läsning

Annons