Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm missnöjd när Söderhamn slirar efter slarvig defensiv: "Vi ger bort matchen"

Söderhamn hittade en offensiv växel, men för sent. Samtidigt blev några defensiva misstag dyrbara hemma mot Friska Viljor. – Den här matchen ger vi bort, säger Niklas Holm, som reducerade till 2–3 på straff i 90:e minuten. Närmare kom inte SFF.

Annons

Söderhamn hade skaplig medvind inför söndagens hemmamatch mot tabelltian Friska Viljor.

Efter två raka och rejäla segrar med 3–1 fanns gott hopp om en revansch på Ö-vikslaget efter premiärförlusten med 1–3.

TV: Niklas Holm sätter en sen straff – men är missnöjd efter tung SFF-förlust

– Vi startade ju ganska bra, men tappade tempot och skapade ingenting, säger den rutinerade offensiva kuggen Niklas Holm.

Den tekniske 29-åringen, som tillvardags jobbar som brandman, gör sin 14:e raka säsong i Söderhamns FF.

Det har blivit många bra och minnesvärda matcher genom åren.

Det här var inte en av dem.

– Nä, alltså. jag vet inte vad som var problemet. Vi hade en hel del boll, men det hände liksom ingenting. Vi var inte tillräckligt bra sista tredjedelen, säger Holm, som kämpade och slet men som inte hittade några luckor i gästernas täta försvar.

Åtminstone inte i en mycket andefattig första halvlek, där saknaden efter skadade Fredrik Stenberg och i synnerhet målfarlige Nermin Celjo, var påtaglig.

Den defensiva skärpan var inte heller den allra bästa.

Ett något lojt försvarsjobb gav i den 35:e minuten Carlton McKenzie friläget att enkelt sätta dit 0–1. Och bara sju minuter senare halkade Andreas Rodin till och stoppade ett skott olyckligtvis med handen. Toby Davis gjorde inget misstag på den givna straffen.

Söderhamn kom bara nära i en betydligt bättre andra halvlek.

I andra halvlek hittade hemmalaget en väsentlig vassare offensiv växel, och då kom också lägena till slut.

Både Niklas Hom och Simon Fäger hade präktiga chanser inne i straffområdet. Och inhopparen Johan Persson var nära att nicka in en reducering i sin första bollkontakt.

Med dryga kvarten kvar kom Marcus Englund loss på väsnterkanten och kunde kyligt lägga bollen förbi en utrusande målvakt.

Det blev signalen för en intensiv poängjakt på helsingehus Arena.

Men mitt i trycket stack Friska Viljor upp i en sällsynt motattack, och fick full utdelning när SFF-målvakten Simon Elgh fladdare ut väl långt och förlorade bollen i en närkamp till Tobias Forsberg – som alltså kunde rulla in 1– 3 i övergivet mål.

Då hjälpte det inte att Niklas Holm säkert kunde sätta dit den där straffen (även det efter en hands) i den 90:e minuten. SFF hade vaknat för sent, den här gången.

– Visst, vi hade lite bättre spel och mer tryck i andra halvlek. men jag tycker fortfarande att vi skapar för få rena chanser, och bjuder på lite för mycket. Det är bara att skärpa till det nästa match, säger Niklas Holm.

Mer läsning