Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filips mardröm fortsätter – korsbandet av igen: ”Jag tänker komma tillbaka”

I dagarna fick han ett blytungt besked. Det främre korsbandet är av – igen. – Det är bara att ställa in sig på en till sån här jäkla resa, säger Filip Enarsson.

Annons

Det som inte fick hända med SöderhamnsFF mittfältare det hände. Drygt ett år sedan den första korsbandsskadan i höger knä och efter en lika lång tid av rehabträning rasade han i hop med svåra smärtor i Intersport cup i Hudiksvall.

– Felix (Lingman) slog en djupledsboll ut mot kanten, men försvararen tog bollen och det blev det en sidledsförflyttning till vänster. Det knakade till att de som satt på bänken hörde det, säger Filip Enarsson.

Vad tänkte du då?

– Det är klart att de värsta tankarna kom direkt. Jag visste direkt att det kunde vara av igen. Farsan (Håkan Enarsson, lagledare i SFF) kom in i omklädningsrummet och bara skrek. Jag höll på att bryta i hop fullständigt. Och han blev lika knäckt som jag.

Filip Enarsson är fast besluten att spela fotboll med Söderhamns FF igen.

LÄS MER: Fredag klockan 18.50: Vi visar Valbo–Söderhamn i division 2 Norrland.

Efter att ha undersökts ordentligt var diagnosen den sämsta tänkbara. Det står det klart att korsbandet är avslitet. Dessutom hade också menisken fått sig en smäll och var trasig.

Men vi backar först bandet till december2014. Då lekte fotbollslivet för Filip Enarsson efter en lyckad första säsong med SFF i division 2. Men under en träning inomhus i början av försäsongen var olyckan framme.

– Även då var det efter en sidledsförflyttning. Jag visste först inte hur illa det var och jag försökte veckan efter att vara med i KM . Men det gick inte.

Några månader senare fick han tid för operation i Hudiksvall.

Och det var också startskottet för en lång och kämpig tid präglad av mycket slit och hård träning.

– Det är många olika faser man måste gå igenom. Först gäller det att få upp rörligheten, sedan styrketräning med knäböj, upphopp och andra övningar. Det är bara att köra så mycket man kan och orkar.

LÄS MER: Lång väntan är över – nu är Robin Olofsson tillbaka på planen: "Fantastisk roligt"

Hela tiden hade han sällskap av lagkamraten Robin Olofsson som också råkade ut för en liknande skada under en match i slutet av juni 2014.

– Vi bollade idéer och var på och pushade varandra. Det är klart att det är roligare att ha någon att träna med än att själv stå vid sidan när laget tränar.

Nu blir du ensam?

– Det gör allt ännu tyngre. Jag har slitit så mycket för att komma tillbaka och så funkar det inte. I stället får jag börja om igen.

– Förra året var med kring laget på genomgångar så mycket som möjligt. Men nu mår jag bara dåligt att jag inte kan vara med. Det är nästan jobbigt att titta på när vi spelar matcher.

Var du någon gång nära att ge upp fotbollen helt?

– Nej egentligen inte. Det var så roligt att spela får två år sedan. Det gick bra och jag fick förtroende. Det vill jag uppleva igen. Jag tänker försöka komma tillbaka. Men det är klart att man klandrar sig själv. Med facit i hand borde jag kanske ha väntat lite längre.

– Samtidigt är det lätt att vara efterklok. Det kändes jättebra. Och jag hade tränat med boll i nästan en månad.

Filip Enarsson skadade korsbandet och menisken i det högra knät när han spelade Intersport cup i Iggesund i januari.

När 22-åringen från Söderhamn är tillbaka i speldugligt skick igen är i dag omöjligt att säga. Att han spelar mer den här säsongen är förstås uteslutet.

Nu väntar istället återigen en långrehabiliteringstid – men först operation.

Frågan är bra när?

– I Hudiksvall är det fullt och det fanns ingen tid förrän efter sommaren. Men jag vill inte vänta så länge. Jag har ringt runt till Bollnäs, Gävle Stockholm och Uppsala för att leta efter tider, säger Filip Enarsson.

På fredag kväll spelar Söderhamns FF borta mot Valbo. Matchen i den fjärde omgången i norrtvåan går på Gavlevallen i Gävle.

LÄS MER: Hete Holm målskytt igen när SFF vann: "En krigarmatch"

LÄS MER: Lista: De tio hetaste nyförvärven i hälsingefotbollen:

Mer läsning

Annons