Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter avstängningen – nu är Celjo redo för nya mål: "Jobbigt att inte spela"

De två första matcherna fick han sitta på läktaren och titta på. Nu vill Nermin Celjo ägna sig åt det han är bäst på – att göra mål. – Det ska bli skönt att spela igen, säger SFF:s anfallare.

Annons

Nermin Celjo är inne på sitt fjärde år med Söderhamns FF. Men inledningen av den nya säsongen blev inte riktigt som han hade tänkt sig. En utvisning i en träningsmatch mot Strand fick till följd att han blev avstängd. Domen kom bara dagarna före premiären av division 2 Norrland.

– Det har varit lite jobbigt och veta att man inte ska spela. Men jag visste att de hade ett möte veckan innan seriestarten och att det skulle bli en eller två veckors avstängning.

LÄS MER: Söndag 13.50: Vi TV-sänder Söderhamns FF–Anundsjö

Vad säger du om det röda kortet?

– Nä men, det var inte rätt. För det första hörde domaren fel. Och även det han trodde att jag sa var inte tillräckligt för att bli utvisad.

Du måste vara rejält spelsugen?

–Det ska bli skönt att spela igen. Jag åkte med i bussen upp till den första matchen och kände direkt fy fasen att jag inte får vara med. Jag var sugen att spela och sedan när vi började tappa matchen kunde jag inte göra någonting åt det utan bara se på.

Nermin Celjo.

Söderhamns FF står fortfarande utan en seger efter två omgångar. 1–3 i premiären mot Friska Viljor följdes upp med 3–3 mot IFK Timrå. Det trots en tvåmålsledning på hemmaplan med bara tio minuter kvar att spela.

– Det har väl stundtals sett bra ut. Men det är misstagen som fällt oss. Mot Friska Viljor började vi bra och sedan kom det två misstag och då blev det svårt att komma tillbaka. Och mot Timrå senast kostade det också två poäng.

Men det är på fotbollsplanen han ska prestera och med mot Anundsjö är han återigen tillbaka i laget. När klubbarna möttes i fjol slutade det i båda matcherna med seger för hemmalaget med uddamålet.

Båda gångerna fick också Nermin Celjo gå mållös från planen, men det blev till slut 14 mål för anfallaren och totalt en delad sjätteplats i skytteligan i norrtvåan.

Hur går det på söndag?

– Anundsjö har tappat lite spelare och jag vet inte riktigt var de står. Men det ska bara vara en trepoängare. Så ser jag det i alla fall.

Vad kan du tillföra?

– Mål, så att vi vinner matcher, säger han.

– I förra matchen fick vi upp bollen i anfallet. Men jag tycker inte vi lyckades hålla kvar den tillräckligt länge. Vi behöver få till längre anfall.

LÄS MER: Straffräddare Elgh besviken efter SFF:s ras: "Vi ska ju bara vinna det här"

LÄS MER: Efter premiärniten – nu vill Johan Edberg se en bättre insats

Mer läsning

Annons