Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på ersättare är i gång för SFF: "Inget drömläge för föreningen"

/

Klas Forsgrens avhopp kom överraskande.
Nu är Söderhamns FF i gång med jakten efter ny tränare.
– Det är inget drömläge för oss, säger ordförande Lennart Wikström.

Annons

Klas Forsgrens beslut att hoppa av betyder att SFF står utan huvudtränare med bara två månader kvar till seriepremiären i division 2 Norrland.

En situation som klubben absolut inte hade önskat sig.

– Klart att det är olyckligt. Men det har vuxit fram under de senaste veckorna och vi känner att det inte finns någon anledning att försöka övertala Klas heller. Då får vi acceptera det och hitta en annan lösning, säger Lennart Wikström

Hur går ni vidare efter det här?

– Det är fortfarande färskt, men det är full aktivitet. Vi har ett spelarråd som vi har nära kontakt med. Och vi har både spelare och fystränare som kan ta ett större ansvar den närmaste tiden. Nu försöker vi lägga allt krut på att hitta en lösning. Det ska vi jobba stenhårt med.

– Men det är inget drömläge för varken oss i föreningen, spelare eller övriga ledare.

LÄS MER: Klas Forsgren hoppar av som tränare i Söderhamns FF: "Energin har tagit slut"

Lennart Wikström berättar att SFF är mitt uppe i processen att hitta en ny tränare. Det finns en inledande lista med tränaraktuella namn. Men han vill inte berätta hur många de ställt frågan till. Eller vilka svaren är.

– Vi satte i gång i samma stund vi fick beskedet. Med det ingen som tar på sig ett sådant här uppdrag direkt. Vi sonderar terrängen och ser vilka möjligheter som ges.

När SFF på lördag spelar sin första träningsmatch för säsongen mot Sandvikens IF kommer laget att tillfälligt ledas av målvakten Alexander Blom.

Mer positiva nyheter under fredagen var att mittfältaren Niklas Holm är överens med klubben om en fortsättning.

– Vi är förstås mycket nöjda med att ha fått med en mycket motiverad Niklas i truppen igen. Han är förstås en av flera nyckelspelare och kommer med stor säkerhet att leverera en hel del poäng i division 2 Norrland, skriver SFF i ett pressmeddelande.

LÄS MER: SFF-bekantingen blir ny tränare i Söderhamns FF

LÄS MER: Söderhamns FF värvar ännu en återvändare: "Det ska bli riktigt kul"

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons