Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF värvar från Team TG

Hudiksvalls FF förstärkte med två nyförvärv under sommaruppehållet.
Nu har en tredje förstärkning blivit klar – Jonas Karlsson från toppkonkurrenten Team TG.
– Jag är mer defensivt lagd än offensivt, säger 24-åringen.

Annons

Jonas Karlsson satt på bänken hela matchen när HuFF och Team TG möttes i en seriefinalen division 2 på Sparbanken Arena i våras.

Från och med nu kommer det i stället vara hans nya hemmaplan, sedan han lämnat serietvåan och skrivit kontrakt med serieledaren.

– Både jag och sambon har fått jobb i området, hon på sjukhuset i Hudiksvall och jag på en skola i Iggesund, säger Jonas Karlsson som flyttat till Hudiksvall.

Vad vet du om Hudiksvalls FF?

– Det man hört är ju gammalt snack från laget uppe i Umeå, de har ju varit seriekonkurrenter i ett par år nu. Men bra koll ska jag väl inte säga att jag har annars.

Jonas Karlsson kan spela både på mittfältet och i försvaret. I princip hela förra säsongen tillbringade han på kanten, både som yttermittfältare och ytterback. Men till den här säsongen blev det tunnare på mittfältet och han fick kliva in där.

– Hur de har tänkt använda mig i Hudik är jag inte helt säker på än, det får vi se, säger han.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Mer defensivt lagd än offensivt, men det beror lite på vilken position jag spelar på.

Även om 24-åringen är spelklar från och med måndag nästa vecka kan det dröja lite innan han drar på sig matchtröjan. En skada under våren har gjort att formen dippat något.

– Jag har haft en del problem med ljumsken tidigare men har rehabiliterat under sommaruppehållet. Nu har jag hunnit med fem-sex pass med en gammal klubb nere i Norrköping. Formen är väl inte riktigt där än, säger han.

Kontraktet gäller säsongen ut, men Jonas Karlsson stänger inga dörrar för att stanna längre än så.

– Det var mitt önskemål, vi är inte helt hundra om vi blir kvar i stan nästa säsong, även om det mesta tyder på det. Så vi får prata vidare då, säger han.

HuFF:s sportansvarige Härje Lindgren om värvningen:

– Han har spelat och hoppat in för Team TG under säsongen så det är en division 2-spelare vi fått helt enkelt, säger Härje Lindgren.

Har ni haft ögonen på honom tidigare?

– Det skulle jag väl inte säga, men när han flyttar hit och har jobb ordnat och allting så är det dumt att inte ta in honom.

HuFF:s nästa match i serien är derbyt mot SFF på Hällåsen den 4 augusti.

Mer läsning

Annons