Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF vägde en division tyngre mot Strand

/
  • Didier Kony tog plats på det defensiva HuFF-mittfältet mot Strand.
  • Rasmus Andersson, född 1999, höll nollan under sina 30 minuter i HuFF-målet.

HuFF och Strand har en vecka kvar innan omstarten i sina respektive serier. På söndagskvällen passade de därför på att spela en träningsmatch – som var lite längre än vanligt.
– Det var för att alla 18 spelare skulle få spela minst 30 minuter, förklarade HuFF-tränaren Henrik Åhnstrand efter matchen som spelades i 2x45+2x15 minuters förlängning.

Annons

Det fanns en del nya namn på Glysis när Strand och HuFF möttes på söndagen.

Hos serieledarna i division 2 debuterade nyförvärvet Didier Kony från Frej och fick beröm av sin tränare Henrik Åhnstrand.

– Han kommer hit och gör det mycket bra efter förutsättningarna. Han tar för sig och har snabbt hittat ett bra samspel med sina mittfältskollegor, säger Åhnstrand, som tycker att omstarten med träningen efter uppehållet har varit positivt.

– Ja, det har varit full fart. I veckan kommer vi köra försvarsspel och få in det, delvis för Didier som är ny i laget.

Didier Kony själv, som spelade 90 minuter i matchen tycker själv att han på den korta inkörsperioden fått ett bra intryck av sitt nya lag – som han inte följt speciellt mycket under våren.

– Nej, jag har inte följt laget. Jag fick veta i sista minuten att vi leder serien. Det ska bli en jättekul utmaning, säger han och fortsätter:

– Det är fantastiska killar och det verkar vara en bra sammanhållning. Man känner av det direkt att här jobbar alla hårt för varandra.

Efter 90 spelade minuter tog Rasmus Andersson vid mellan stolparna i HuFF-målet. En målvaktstalang född 1999, som under våren gjort ett antal matcher för Forsa i division 4 och skrivit på för HuFF inför hösten. Och han höll nollan i sina första 30 minuter.

– Han går in och klarar tre frilägen här i förlängningen, så han hann med flera ingripanden. Jättekul för honom, säger Åhnstrand.

Matchen då? En typisk uppehållsmatch där HuFF vägde tyngre och vann med 4–1 efter 90 minuter. Förlängningen slutade mållös.

– En träningsmatch där kanske ingen riktigt är helt på tårna, men jag tycker vi gör bra saker och flyttar bollen bra. Vi har tränat hårt med anfallsspelet i veckan och jag tycker det fungerade rätt så bra, summerar HuFF-tränaren Henrik Åhnstrand.

Mer läsning

Annons