Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvalls FF föll tungt mot Skellefteå

I chansväg var det en jämn match.
Men Skellefteå vann ändå med klara 4–0 i våravslutningen mot Hudiksvalls FF.
– Det är bara att lyfta på hatten och tacka för lektionen, säger HuFF-tränaren Henrik Åhnstrand.

Annons

Skellefteå ramlade ur division 1 förra säsongen och något snabbt återtåg ser det inte ut att bli. Vårsäsongen har varit upp och ner för laget, men i sista matchen innan uppehållet visade man upp ett bländande spel. Det fick HuFF känna på redan från start.

I den 22:a minuten gav Joel Gyasi hemmalaget ledningen med ett avslut i straffområdet. I andra halvlek inledde han målskyttet genom att placera in 2–0 efter en timmes spel.

Hattricket fullbordades med en lobb över HuFF-målvakten Niclas Larsson. Daniel Akubuine satte slutresultatet 4–0 genom att väggspela sig fram med, vem annars, Joel Gyasi.

– Det finns inte så mycket att säga. Skellefteå var bättre än oss på precis allting. Man kan säga att något av målen var billigt, visst, men Skellefteå är bättre, säger Henrik Åhnstrand som inte villa skylla bort förlusten på någonting förutom den egna insatsen.

Förutsättningarna inför matchen var tuffa, HuFF hade bland annat tre avstängda i Johan Brolin, Cihan Sener och Siksten Kasimir.

– Men vi kan inte skylla på det, vi hade det förutsättningar vi hade, säger Henrik Åhnstrand.

Positivt trots den stora förlusten var att HuFF ändå skapade en hel del målchanser framåt.

– Det är det som är lite sjukt, tittar man på chanserna så har vi lika många. Vi hade två bollar på mållinjen, en i ribban och en i stolpen. Vid ställningen 1–0 hade "Chippen" en boll på mållinjen, 1–1 där och ja, vem vet?, säger Henrik Åhnstrand men tillägger snabbt:

– Men jag upprepar igen, Skellefteå var mycket bättre.

HuFF går ändå till sommarvila i serieledning. Dock tätnade läget i toppen av tabellen rejält.

– Vi får skaka av oss den här förlusten. Vi har ändå gjort en fantastisk vårsäsongen och det tar vi med oss. Hade någon sagt att vi skulle ha vunnit 11 av 14 matcher hade vi tagit det direkt.

Hur lägligt kommer uppehållet för er?

– Det är klart att det känns att vi varit i gång sedan december, det är många slitna spelare så det kommer vara skönt för alla, säger Henrik Åhnstrand.

Nu har HuFF-spelarna två veckors vila från träning tillsammans, även om spelarna kör efter individuella scheman. En träningsmatch finns också inplanerad under uppehållet, i slutet av juli då Strand står för motståndet.

Mer läsning

Annons