Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är SFF:s egen tabell: "Den leder vi"

Med sju poäng ner till strecket bör Söderhamns FF klara kontraktet utan några större problem.
Benny Dahlin har sitt eget sätt att se på det.
– Vi har gjort vår egen tabell, och den leder vi, säger SFF-tränaren.

Annons

Med sex omgångar kvar har SFF etablerat sig som ett stabilt mittenlag tvåan. Laget har sju poäng ner till kvalplatsen, ett avstånd som gör att man rimligen inte bör behöva oroa sig för någon dramatisk upplösning på säsongen i oktober.

Tränaren Benny Dahlin har sitt eget sätt att se på tabellen. SFF ligger på åttonde plats, och där börjar SFF:s egen hösttabell. På nionde plats – i den riktiga tabellen vill säga – ligger Anundsjö.

– Vi har gjort vår egen tabell, som vi leder. Sen är Anundsjö tvåa i den tabellen. Det är vår hösttabell, och där ska vi komma topp tre, säger Dahlin.

Topp tre i den egna tolkningen innebär alltså säkrat kontrakt. En första chans till att skapa än mer andrum till de jagande bottenlagen kommer i helgen för SFF.

Men det är ingen enkel uppgift. Skellefteå gästar Hällåsen, ett lag som i den förra omgången körde över tabelltrean Ånge med smått osannolika 8–0.

– På sitt konstgräs, och på andra bra konstgräsplaner, är Skellefteå riktigt vassa. Dom har även slagit Boden med 6–0 och Hudik med 4–0. Så nog finns det fog för att ha respekt för dom, säger Benny Dahlin.

När lagen möttes i Skellefteå föll SFF med 3–4, efter att ha tappat en 2–0-ledning.

– Vi mötte ju Skellefteå där uppe, och jag kan säga att spelmässigt med boll är Skellefteå det överlägset bästa laget i serien. Sett till passningsspel och rörlighet har vi inte mött något bättre lag.

Benny Dahlin är dock noga med att påpeka att Skellefteå, som alla lag, har svagheter som SFF kan utnyttja.

– Dom spelar inte lika snabbt på naturgräs. Det är ett offensivt balanserat lag som spelar med en aggressiv och hög press. Spelar man bort en spelare så finns det ytor att anfalla i, säger Dahlin, som får klara sig utan avstängda Johan Edberg.

Mer läsning

Annons