Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust när Emil Oremo kom hem till Mohed

/
  • Emil Oremo och Sandviken träningsspelade mot Selånger på Lägervallen i Mohed.

Det var längesedan Emil Oremo spelade fotboll på Lägervallen i Mohed. Men på lördagen hälsade han på med sitt Sandviken i en träningsmatch mot Selånger.
– Det här var jättekul. Jag spelade en tv-lagsmatch här en gång, men ingen aning hur länge sedan det var, säger han efter matchen.

Annons

Även om Sandvikens insats lämnade mer att önska mot Selånger, där det blev förlust med 2–3, var det en speciell eftermiddag för Emil Oremo.

Tillbaka på planen där han en gång spelade i Moheds SK:s pojklag.

– Jag minns att vårt lag var riktigt vassa när vi spelade sjumannafotboll. Det var en kul tid, berättar han.

Men även på senare år så har platsen haft en speciell innebörd för Sandvikenbacken.

– Ja, och så gifte vi oss där borta i Idrottsgården. Det är såklart ett fint minne, säger han och pekar bort mot gården som ligger några stenkast från Lägervallens plan.

Inför säsongen värvades Emil Oremo från Söderhamns FF till Sandviken, som satsar mot division 1.

Och med halva serien spelad så huserar laget på en andraplats – med fyra poäng upp till ledande Enskede.

– Vi har en bra högsta nivå, men det är lite för stort glapp till lägstanivån. Det känns som att vi har slarvat bort några poäng, säger han och fortsätter:

– Vi är ju med i högsta grad och vi ska knyta ihop det där inför hösten och bli lite vassare att sätta alla chanser vi skapar.

Defensivt tycker Söderhamnssonen att våren i det nya laget har fungerat efter förväntningarna.

– Ja, jag trivs bra. Jag har kommit in jättebra i laget och har ett fint samarbete med Olof (Mård) där bak i backlinjen, säger Emil Oremo, som själv hade ett finger med i att träningsmatchen blev av just på Lägervallen i Mohed.

– Jag fick förfrågan om jag hade några kontakter för en träningsmatch i Söderhamnstrakten, och då blev det ett samtal hit och det var ett kort samtal, säger han med ett skratt.

– Klubben har roddat det här jättebra.

Och familjen fanns förstås på plats. På sidan av planen satt brorsan, den skadade Geflestjärnan Johan Oremo och följde matchen.

– I dag samlar vi ihop familjen och ska träffas. Det är inte så ofta vi får möjlighet till det. Det blir lite grillning och trevligt nu på eftermiddagen, förklarade Emil Oremo innan han försvinner in i omklädningsrummet.

Matchen då?

Efter en dålig första halvlek hamnade Sandviken i ett tidigt 0–3-underläge.

– Det var lite trötta ben i dag, vi har tränat ganska hårt. Vi är vana att träna mycket på konstgräs så vi hade problem att hålla uppe tempot.

Men efter reducering, först innan paus – och senare i slutet av matchen slutade återkomsten med en 2–3 för Oremo och Sandviken.

– Andra halvlek är bättre men sett över hela är det en match som vi ska vinna. Vi skapar nog med chanser för det, summerar han.

Mer läsning

Annons