Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokus på nuet hos serieledaren HuFF

/

Serieledande HuFF känner flåset i nacken?
Knappast om man frågar tränaren Janne Westin.
– Det där pratas det mycket om runt omkring, att vi är jagade hit och dit. Alla i serien vill väl ha den position vi har, för det innebär ju att vi gjort någonting bra, säger tränaren inför lördagens bortamatch mot Härnösand.

Annons

Inför helgens omgång i division 2 Norrland leder Hudiksvalls FF serien två poäng före Thorengruppen. I ett sådant läge gäller det att ha tankarna i nuet, enligt tränaren Janne Westin.

– Det gäller att fokusera en bra träningsvecka och på nästa match. Och det har vi ju lyckats med skapligt hittills, säger han.

Att leda serien skulle innebära en känsla av att bli jagad köper Janne Westin inte alls – tvärtom.

– Det där pratas det mycket om runt omkring, att vi är jagade hit och dit. Alla i serien vill väl ha den position vi har, för det innebär ju att vi gjort någonting bra, säger han.

Lördagens motståndare, mittenlaget Härnösand, inledde man serien med att slå hemma på Sparbanken Arena. Janne Westin vet vad det är för motstånd man har att göra med.

– Vi gjorde en bra fajt hemma även om det var ett tag sedan. Det är ett kraftfullt lag som står för mycket fysiskt spel. För oss handlar det om att vara kvicka och få fart på bollen, det kanske låter som en klyscha men för oss är det viktigt, säger han.

I förra omgången blev mittbacken Wille Wallin utvisad när HuFF spelade 0–0 hemma mot Anundsjö. Han ersätts av Thomas "Chippen" Sundberg, som i sin tur var avstängd i den matchen.

Mer läsning

Annons