Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyt slutade i kaos

/

Derbyt slutade i upprörda känslor och kaos.
I en rörig match föll Söderhamns FF tungt med 0–1.
Hudiksvalls segermål kom i den 91:a minuten.
– Det är ett horribelt misstag av domarna, säger Johan Edberg.

Annons

Det var när klockan hade passerat 90 minuter som Hudiksvalls målfarliga anfallare Per Lööf slog till och blev stor matchhjälte i derbyt som spelades inför 725 åskådare. Bollen letade sig in precis innanför stolpen bakom Simon Elgh i hemmamålet.

– Det känns piss. Jag tycker vi gjorde en bra match med tanke på förutsättningarna. Men målet det är ett horribelt misstag av domarna. Felix (Lingman) fick inte ens hoppa upp i situationen innan. Han hängde som en rycksäck på honom, säger Johan Edberg.

– Sedan damp bollen ner och Hudikspelaren smackade dit den.

Det var bara en av flera omdiskuterade situationer som Söderhamnsspelarna hade åsikter om under matchens sista självande minuter.

I samma veva efter målet fick Johan Edberg syna sitt andra gula kort.

Strax efter blev både Niklas Holm och Joel Nordgren också utvisade i kalabaliken när hemmalaget jagade en kvitteringsboll under de sista övertidsminuterna.

– Det brinner till. Men det är inte försvarbart. Vi måste ändå hålla oss kall i slutändan. Då kan man inte tänka på sig själv utan på laget. Men adrenalinet flödar, säger tränaren Benny Dahlin.

– Men jag vet inte. Jag tycker att domaren dömde många konstiga 50/50-dueller under matchens gång.

Det såg länge ut som SFF skulle snuva serieledarna på poäng. Hudiksvall hade det mesta av bollinnehavet och var flera gånger inne och oroade i motståndarnas straffområde.

Men med ett kompakt försvarsspel över hela planen från hemmalagets sida såg matchen ut att sluta mållös. Och SFF sakande inte heller chanser. Nermin Celjo hade den bästa när han kom helt fri med Niclas Larsson i målet, men en försvarsspelare kastade sig och fick bort bollen i sista stund.

– Det är ett bra lag vi möter. Men vi stod upp väldigt bra och krigade. På något sätt var vi värda en poäng. Vi skapade också chanser, säger Johan Edberg.

Även Niklas Holm hade ett fint läge från nära håll i den första halvleken som var spelmässigt bättre och mer underhållande för storpubliken.

– Vi gjorde det så bra som vi kunde. En stor eloge till grabbarna, förutom det sista som händer. Men det kommer viktigare matcher, säger Benny Dahlin.

Söderhamns FF drabbades också av en jobspost när Simon Fäger tvingades lämna planen efter en smäll på foten i mitten av den andra halvleken.

På lördag väntar Gällivare Malmberget på bortaplan.

Pelle Lööf frälste Huff på övertid

Mer läsning

Annons