Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alftakaptenen om flytten till norska högstaligan: "Jag ville testa något nytt"

Jesper Persson Hägg och Joacim Rudman gjorde vad man kunde för att försöka rädda Alfta kvar i division 1 förra säsongen. Det lyckades inte, och nu flyttar duon till Norge för att spela med Greåker i högstaligan.

Annons

Joacim Rudman provspelade med Hudik/Björkberg inför förra säsongen. Nu är han klar för norska Greåker dit han flyttar tillsammans med lagkamraten från Alfta, Jesper Persson Hägg.

Joacim Rudman och Jesper Persson Hägg lämnar Alfta Indians. Duon skriver ett nytt kapitel i innebandylivet när flytten går till norska högstaligalaget Greåker från Sarpsborg, vilket Innebandymagazinet var först att skriva om.

– Ett skönt äventyr, jag ville testa något nytt, säger Joacim Rudman som var den första i Alftaduon att få kontakt med den norska klubben.

– Jag tror dom fick syn på mig via Innebandymagazinet, och sedan frågade dom om jag visste om någon bra back. Då tipsade jag om Jesper, säger han.

Läs mer: Greåkers sportchef om värvningarna

25-årige Joacim Rudman har spelat i Alfta i hela karriären. Men inför förra säsongen provspelade han, och Jesper Persson Hägg, med Hudik/Björkberg, utan att det ledde till kontrakt. Så här känner han inför flytten till Norge:

– Det är lite nervöst, men känns mest roligt.

Vilken nivå håller norska högstaligan?

– Vad jag har hört så är det ungefär som en blandning mellan allsvenskan och division 1 i nivå. Jag har varit där och gjort en träning för fem veckor sedan. Det är lite annat spel i Norge jämfört med Sverige, lite brunkigare, säger Joacim Rudman.

Jesper Persson Hägg gör Joacim Rudman sällskap till norska Greåker.

Greåker är ett av Norges absolut bästa lag. De senaste två åren har klubben varit i final i det norska mästerskapet. I höst, skarven mellan september och oktober, spelar laget Champions Cup i Borås. En turnering där bland annat de regerande svenska mästarna Storvreta ställer upp.

– Det ska bli riktigt roligt, extra eftersom det spelas i Sverige, säger Joacim Rudman.

Läs mer: Jesper Persson Hägg är het även på fotbollsplanen

Säsongen 2016-2017 bjuder alltså på Champions Cup-spel, när det hade kunnat vara division 2 om han stannat på hemmaplan. Någonting som var planen från början.

– Jag skrev på för Alfta, men sen ringde Greåker tre veckor senare. Jag pratade med Andreas Asp (en av Alftas tränare) och han tyckte att jag skulle ta chansen.

I slutet av augusti flyttar Joacim Rudman och Jesper Persson Hägg till Norge. Kontrakten med Greåker är skrivna på två år och klubben ska hjälpa till att fixa jobb åt spelarna och deras flickvänner.

Att få flytta med sin lagkamrat i stället för att flytta själv tycker Joacim Rudman är skönt.

– Ja, det var viktigt att Jesper ville följa med, säger han.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Mer läsning

Annons