Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Iggesund – se Maja Lambertssons läckra straff i krysset

Iggesunds offensiv är glödhet för tillfället. Mot Norrham stannade målfabrikationen vid sju bollar i nät, men det hade kunnat vara betydligt fler.

Annons

TV: Maja Lambertssons läcka straff i krysset innebar 2–0 för Iggesund.

Matchen mellan Iggesund och Norrham hade inte kunnat börja mycket bättre för hemmalaget. Redan i den tredje minuten spräckte Malin Jonsson nollan, med ett lite speciellt mål där hon tog sin egen stolpretur.

– Jag kände "fan, går den utanför nu?" men den gick in så det var skönt, säger Malin Jonsson om ledningsmålet.

Därefter stod matchen och vägde lite, även om det var Iggesund som hade det mesta av spelet. Då kom situationen som kom att bli väldigt avgörande för matchen.

Malin Jonsson gick in i duell med Norrhams målvakt, som såg ut att ta bollen. Jonsson föll och domaren pekade på straffpunkten. Det gav högljudda protester från Norrhams bänk.

I den här duellen med Norrhams målvakt fick Malin Jonsson straff. Det rörde upp reaktioner på bortalagets bänk.

Var det straff?

– Ja...klart det ska vara straff. Det tycker jag, säger Malin Jonsson.

Maja Lambertsson stänkte upp 2–0 i krysset och på den följande kvarten gick Iggesund från 2–0 till 5–0 och matchen var avgjord. I andra halvlek bjöds Norrham in i matchen med två raka mål men Iggesund kunde hålla undan till en 7–2-seger.

– Det kändes skitbra idag, första halvlek var helt klart bäst. Men jag tycker vi håller igen i andra också, säger Malin Jonsson som själv gjorde ett till mål i första när hon stötte in en frispark från Maja Lambertsson.

I andra halvlek var hon en av spelarna som vaskade fram en mängd målchanser.

– Ja, vi har lite fler lägen som vi ska sätta, men i det stora hela gör vi en bra laginsats, säger hon.

Vad är det som gör er så starka offensivt?

– Vi har skitbra signaler och har tränat mycket offensivt den här veckan. Vi har nött avslut och bevisade nu att det gick bra, säger Malin Jonsson.

Matchfakta

Iggesund–Norrham 7–2 (5–0)

Målen: 1–0 (3) Malin Jonsson, 2–0 (30) Maja Lambertsson, straff, 3–0 (38) Isabel Brink, 4–0 (40) Malin Jonsson, 5–0 (41) Isabel Brink, 6–0 (75) Matilda Brink, 6–1 (79) Jessica Westrin, 6–2 (84) Emma Sjöberg, 7–2 (85) Matilda Brink.

Domare: Hanna Laajanen.

Publik: 88.

Mer läsning