Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna Signeul inblandad i nästan allt

/

Ljusdalsanfallaren Sanna Signeul går med stora steg mot skytteligasegern i division 2.
I derbyt mot Team Hudik var hon direkt inblandad i fem av sex mål.

Annons

Sanna Signeul inledde matchen mot Team Hudik med en jättemiss. Ljusdalsforwarden skickade bollen utanför i stället för i öppet mål.

– Jag får den på benskyddet..., det var meningen, säger hon och skrattar.

Men missen efter tio spelade minuter lät hon knappast sätta sig i huvudet. Det tog närmare bestämt två minuter – sedan rullade hon in ett friläge mellan benen på Team Hudiks målvakt Tove Norin.

Det var bara starten på en fin dag för skyttedrottningen. Vid 2–0-målet var det hon som slog inlägget som Joline Löfstrand nätade på. Strax därefter var det omvänt – Löfstrand spelade smart fram Signeul, som lurade ner Tove Norin och satte 3–0.

Att Sanna Signeul inte bara kan göra mål utan även målgivande passningar har sin förklaring.

– Det är ju jag som tar djupledslöpningarna mot hörflaggorna, och då blir det jag som står inläggen. Sedan får jag ju lite bollar i mitten också, och då brukar Ellika (Persson) och Matilda (Wennberg) komma i full fart, säger hon.

Det enda målet i det här derbyt som Sanna Signeul inte var inbladad i var när Jonnah Tönners behärskat slog in en straff i slutet av första halvlek för 4–0. Men trots att man hade avgjort matchen var det inte bara positiva tongångar i Ljusdals omklädningsrum i pausen.

– Får man klaga fast man leder? Ja det får man. Vi slarvar med passningarna i första halvlek. I andra rycker vi upp oss tycker jag, säger Sanna Signeul.

Hon fullbordade sitt hattrick i minut 69 – ett lekfullt mål där hon slog bollen i öppet mål på Matilda Wennbergs passning. Signeul avslutade sedan med att servera comebackande mittfältaren Anna Hammergård i straffområdet – slutresultat 6–0.

Sanna Signeul står nu på 16 mål i division 2. Det är fem fler än tvåan Elin Åsenlund, Valbo.

– Det är väl fint, säger Sanna Signeul, som inte gjort någon hemlighet över att hon är sugen på skytteligatiteln.

– Jag är ju det. Jag sa det redan när jag blev av med den för två år sedan, säger hon.

Ljusdal går nu på uppehåll. Nästa match är 1 augusti hemma mot Valbo.

Vad kan stoppa er?

– Ja du.., det är om vi tappar fokus att vi tycker att "det här kan ju vi". Vi är ju överlägsna i väldigt många matcher, men har haft problem mot Alnö och Stensätra. Så det är nog (i matcherna mot de lagen) där det sitter.

Många av lagen i tvåan som kommer till Älvvallen för att möta Ljusdal sjunker långt ner i det egna försvarsspelet. Team Hudik försökte dock att stå upp högre i banan.

– Det är stora siffror, men sen är ju de (Ljusdal) för bra för oss och vi visste att det skulle bli svårt. Vi är för flicklagsaktiga i första halvlek. Vi har visserligen ett ungt lag, men vi behöver ju inte uppträda som ett, säger Team Hudik-tränaren Per Frid.

För Team Hudiks del väntar en match till innan uppehållet. På onsdag är det nytt Hälsingederby som gäller – Iggesund på bortaplan. Speciellt om inte annat för just Per Frid.

– Det är mot min gamla förening, så det blir ju en hel del prestige, säger Per Frid, som då ska försöka få sitt lag att resa sig från smällen på Älvvallen.

– Vi försöker ju att utveckla de här spelarna, men ska nog ta en funderare på hur vi ska spela framöver, säger han.

Mer läsning

Annons