Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poäng mot tabelltrean

/

Baklängesmål redan i den fjärde minuten.
Men Iggesund reste sig och plockade en pinne hemma mot tabelltrean.
– Vi borde ha vunnit matchen, säger anfallare Johanna Ohlsson efter 1–1 mot Valbo.

Annons

Iggesund inledde matchen mot Valbo med att skapa två farliga hörnor inom loppet av två minuter.

Men det var bortalaget som satte ledningsmålet redan i den fjärde minuten. Det blev en lagkaptensduell på vänsterkanten där Valbos Elin Åsenlund tog sig förbi Iggesunds Johanna Skarin. Passningen snett inåt bakåt hittade Sofia Lilja som stötte in 1–0.

Trots den tidiga uppförsbacken reste sig Iggesund snabbt och började lägga allt mer tid på Valbos planhalva. Efter en halvtimme gav det resultat.

Johanna Ohlsson sprintade loss på vänsterkanten och skickade in bollen till Isabel Brink som fri i straffområdet kunde lägga in bollen i öppet mål.

– Det var bara synd man inte kom loss fler gånger. Jag tycker att vi skapar tillräckligt för att ta tre poäng i den här matchen, säger Johanna Ohlsson som själv hade ett jätteläge i slutet av halvleken sedan Isabel Brink bjudit tillbaka med en delikat djupledsboll.

– Jag får bara be om ursäkt till henne att jag inte rullade in bollen, säger Johanna Ohlsson vars skott räddades av Valbomålvakten.

Efter paus skärpte Valbo upp spelet något och det blev mestadels ställningskrig på mittplan. Men i slutminuterna var det ändå bortalaget som var närmast segern.

På tilläggstid fick Elin Åsenlund läget i straffområdet, men skottet tog på en Iggesundsförsvarare och ut till hörna. Efter hörnan dök nästa jätteläge upp. Ur dålig vinkel fick Maria Wasiljeff nickläge, men Beatrice Norberg i Iggesundsmålet räddade.

Matchen slutade 1–1, ett resultat som på papperet var smickrande för Iggesund, men i efterhand kändes en aning surt.

– Vi hade många spelare borta och gör en bra match, det är synd att vi inte vinner. Det blir lite dåligt spel sista tjugo minuterna. Vi får väl ändå vara nöjda med en poäng, säger Johanna Ohlsson.

Anfallarens samarbete med Isabel Brink hotade Valbo gång på gång under hela matchen. Ett viktigt anfallsvapen för Iggesund.

– Jag tycker det fungerar bra mellan oss, vi har spelat tillsammans så länge nu, säger Johanna Ohlsson.

Mer läsning

Annons