Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammergård gjorde mål i återkomsten

/

Anna Hammergård utsågs till Hälsinglands bästa fotbollsspelare säsongen 2014.
I hemmamatchen mot Team Hudik spelade hon sina första minuter den här säsongen – och gjorde mål direkt.
– Man är väl lite överladdad, men så måste det väl få vara efter alla de här månaderna, säger Ljusdalsmittfältaren.

Annons

Ljusdal ramlade ur division 1 efter den förra säsongen.

Men man kunde i alla fall stoltsera med att ha Hälsinglands bästa fotbollsspelare i sitt lag. Mittfältaren Anna Hammergård fick priset på senhösten 2014.

I samma veva skadade hon knät allvarligt i en träningsmatch. Och när hennes lagkamrater förberedde sig för säsongen i division 2 så rehabtränade Anna Hammergård.

De senaste veckorna har hon kunnat vara med för full på lagets träningar. Och i den sista matchen innan uppehållet, mot Team Hudik hemma, fick hon så äntligen göra sina första minuter på fotbollsplanen 2015.

– Det var riktigt kul. Sen är man väl lite överladdad, men så måste det väl få vara efter alla de här månaderna, säger Anna Hammergård, som gjorde entré efter timmen spelad på Älvvallen.

Hon sprang in på sin gamla plats – på det defensiva mittfältet som "städare" – och hade bara varit på planen i några sekunder innan hon högljutt började kommunicera.

– Vi hade ju sagt att vi skulle prata, så man får ju göra det då, säger Anna Hammergård, vars lag redan hade klarat av derbyt när hon kom in på planen. Men hon fick kröna comebacken med att bli målskytt och fastställa segersiffrorna till 6–0.

– Det var ju lite trevligt. Jag löper in och får bollen lite snett bakåt, och jag stod där perfekt, säger Anna Hammergård.

Hennes comeback i ett Ljusdal som den här säsongen har en riktig konkurrenssituation om platserna lämnar några frågor efter sig:

Ingen kännig i knät?

– Nej, ingenting. Men det är roligare att spela fotboll än känna efter...

När tar du tillbaka din kaptensbindel?

– Nej, nej. Jag har ju varit borta. Någon annan får vara kapten den här säsongen, de har gjort det så bra. För mig känns det bara skönt också.

När spelar du från start?

– Snart hoppas jag. Jag ska träna som fan här nu under uppehållet.

Mer läsning

Annons