Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Waldehagen om perioden där allt satt: "Vi studsade tillbaka"

/

Han värvades från Åker/Strängnäs för att bidra i HHC:s offensiv i allettan.
Nu vet Marcus Waldehagen hur det känns att vinna i sin nya miljö.
– Nu har tåget rullat, så det är bara att fortsätta på den här linjen, säger forwarden som gjorde två mål och en assist i den första perioden borta mot Vimmerby.

Annons

Innan allettan södra drog i gång efter jul så värvades Marcus Waldehagen in från Åker/Strängnäs – för att bidra i HHC:s offensiva spel.

Men hans första fyra matcher i Hudiksvall har knappast varit muntra, bara förluster och uteblivna poäng.

I bortamatchen mot Vimmerby, seriens femte omgång, började det inte heller speciellt lovande för HHC.

– Vi hade otur och åkte på ett PP där som dom gjorde 1–0 på, säger Marcus Waldehagen.

LÄS MER: Nyförvärvet laddad inför debuten

Men plötsligt började den tidigare så hackande offensiven att fungera för HHC – där nästan allt satt i nätet. Marcus Waldehagen fixade först kvitteringen:

– Vi lägger in pucken på mål, och jag sätter returen helt enkelt. Ett grovjobbarmål, säger han.

Backen Niklas Lindmark ordnade ett ledningsmål för HHC efter 16.17 spelat, och Marcus Waldehagen utökade sedan till 3–1 – hans andra mål i den första perioden.

– Det är samma sak på vårt tredje mål, skott, retur och vi är där och hugger allihopa, säger Marcus Waldehagen, som rundade av de första lyckade 20 minuterna i Vimmerby Ishall med att få en assist på Pontus Wernerson Libäcks 4–1-mål.

LÄS MER: Gipset är kastat – nu gör han efterlängtad comeback

– Jag har öppet mål först, men pucken styrs på hans klubba, säger Marcus Waldehagen som är inne på att hans lag faktiskt avgjorde matchen där och då.

– Vi studsade tillbaka och fick två snabba mål. Det var en skön start, och det känns som att vi avgör matchen i den första perioden, säger han.

Stensäkert blev det om inte annat när Johan Nilsson gjorde 5–1 i början på andra – och HHC sedan gick till den sista pausen i ledning med 6–2 efter Adam Seydlitz mål i slutet. I tredje perioden kunde HHC kosta på sig att släppa in ett par puckar...

– Vimmerby ger inte upp, det ska de ha en eloge för. Vi spelar stabilt hela matchen, det är väl några utvisningar som gör att de får lite energi, säger Marcus Waldehagen.

LÄS MER: Lindström efter raset

Offensiven har kanske inte varit ert adelsmärke här i början av allettan. Hur kommer det sig att ni gör sju mål nu – på bortaplan dessutom?

– Det sitter i skallarna. Nu fick vi ny energi, puckarna sitter och det rullar på. Det är enkel matematik, ibland är det stolpe ut, ibland stolpe in. Får man några skitmål så lossnar det. Nu har tåget rullat, så det är bara att fortsätta.

Marcus Waldehagen trivs i sin nya miljö i Hudiksvall – framför allt med att spela på en högre nivå än tidigare.

– Jättebra. Det är en proffsig klubb, och det känns väldigt bra att vara här. Det är en bra serie också, då blir det roligare, säger han.

I och med de tre första poängen så lämnar HHC över jumboplatsen till just Vimmerby. I en haltande tabell så har HHC nu två poäng upp till en femteplats, vilket ger fortsatt spel i play off.

LÄS MER: Lista: det gör HHC-profilerna i dag

Mer läsning

Annons