Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisningarna fällde HHC i genrepet – förlorade mot Sundsvall i Söderhamn

Det blev ett tungt genrep för HHC när man ställdes mot Sundsvall i Söderhamn. Sundsvall kontrollerade två av tre perioder och spelade ut HHC i sina många powerplay.

Annons

HHC hade det tungt mot Sundsvall.

Sundsvall, som normalt sett huserar i HockeyEttan Norra, blev en tuff nöt att knäcka för HHC när man spelade träningsmatch i Perexhallen i Söderhamn. De 222 åskådarna fick se Sundsvall i viss mån skölja över HHC i den första perioden och gästerna hade också ledningen med 0–1, ett mål som man gjorde i powerplay, efter densamme.

– De är mycket bättre i passningsspelet än oss i powerplayet, så det känns som att det är det som skiljer oss åt i dag, säger HHC-tränaren Lillis Lövblom.

Och trots att HHC kom tillbaka och kvitterade tidigt i den andra perioden så var det helt enkelt inte deras kväll. I den andra periodens sista minut kunde Sundsvall gröta in 1–2 i ännu ett powerplay och man fick då en viss boost av det psykologiskt viktiga målet.

För när den tredje perioden sedan drog igång var det Sundsvall som var mest på tårna och i två nya powerplay i periodens andra halva ramlade både 1–3 och 1–4 in bakom Anton Hedberg i hemmakassen. Efter de två målen uppstod en viss irritation mellan de två lagen och man skrek hejvilt mellan båsen och till varandra på isen.

– I slutet lägger vi fokus på fel saker och det är någonting vi måste rätta till. Vi måste hålla oss till det vi bestämmer oss för i alla tre perioderna, avslutar Lövblom, som tar med sig det positiva spelet från den andra perioden till lördagens premiär mot Huddinge.

Matchfakta:

Hudiksvalls HC – IF Sundsvall Hockey 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)

Skott: 22–27 (5–7, 10–7, 7–13)

Utv: 9x2 – 7x2

Första perioden: 0–1 (9.20, spel fem mot fyra) Emil Fahlander (Sebastian Manberg, Daniel Håkansson)

Andra Perioden: 1–1 (4.43) Joonas Koskinen (Joonas Sammalmaa, Oskar Bergqvist), 1–2 (19.02, spel fem mot fyra) Ladislav Romancik (Viktor Hertzberg)

Tredje perioden: 1–3 (15.23, spel fem mot fyra) Albin Runesson (Sebastian Manberg, Emil Fahlander), 1–4 (16.23, spel fem mot fyra) Robert Lantosi (Viktor Hertzberg)

Mer läsning

Annons