Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Profilvärvning till Hudik Hockey

/
  • Hudik Hockey har värvat kanadensaren Dallas Jackson från AHL-laget Hartford Wolfpack.

Med knappt en vecka kvar till Hudik Hockeys ispremiär har klubben gjort klart med en profilvärvning: 26-årige Dallas Jackson från Hartford Wolfpack i AHL.
Kanadensaren ansluter till HHC den första oktober och har skrivit på för sex månader.
– En extra dimension och injektion för laget, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Annons

Det hör inte till vanligheterna att division 1-klubbar värvar direkt från AHL. Men Hudik Hockey gjorde på tisdagen klart med försvarsspelaren Dallas Jackson, som den sensate säsongen huserat i AHL-laget Hartford Wolfpack – New York Rangers farmarlag.

– Han har fått fina vitsord från alla vi har pratat med, bland annat Uffe Samuelsson som har koll på honom genom Rangers. Men också alla svenska spelare som spelat med honom som vi pratat med ger bara positiva feedback, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson och berättar om den 26-årige backen:

– Det är en offensiv back med bra spelförståelse som är bra i power play, det är en spelartyp vi sökt. Han är dessutom en ledartyp både på och utanför planen, och vi tror att hans rutin att ha spelat på så pass hög nivå blir en extra dimension och injektion för laget.

Hur kom ni i kontakt med honom?

– Det var genom en av mina kontakter i USA och han har funnits med i tankarna under några veckor nu, och så har det intensifierats under helgen och i dag blev det klart.

Poängmässigt gjorde Dallas sin bästa säsong 2013-2014 då han gjorde 24 poäng på 53 matcher för Bridgeport Sound Tigers i AHL. Kontraktet löper över sex månader från och med den första oktober.

– Det här är en spelare som skulle kunna spela på högre nivå och då får han en chans att visa upp sig för andra lag i Europa, säger Johansson.

Samtidigt säger Hudiktränaren Johansson att det inte finns några garantier för att det blir någon succé, trots Jacksons meriter från AHL.

– Nej det finns det inte. Han kommer till större rink och det är säkert andra omställningar för honom, men sett till hans meriter och de referenser vi har fått så känns det som vi har gjort ett riktigt kap, säger Fredrik Johansson.

Dallas Jackson gör också att HHC-truppen nu är spikad – åtminstone på backsidan.

– Ja, där ser det bra ut nu. Vi hoppas mest på att vi ska få tillbaka skadade spelare från förra säsongen och så får vi se vilka juniorer vi kommer att plocka upp, så vi är ganska nöjda i nuläget, säger HHC-tränaren.

Mer läsning

Annons