Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pontus Wernerson Libäck klar för två år till i HHC: "Tror brorsan skriver på i eftermiddag"

Pontus Wernerson Libäck hade en ryckig säsong när HHC för första gången på flera år missade play off till allsvenskan. Nu har den 24-årige forwarden skrivit på för två år till - med hopp om revansch.- Nu vill man vara frisk och kry och få bidra hela vägen. Vintern som var så var jag inte där. Spelade ju med sprucken fot en månad.

Annons

Pontus gjorde förra säsongen 18 poäng (11 mål + 7 assists) på 22 spelade matcher. Nu siktar den Söderhamnforstrade forwarden in sig på sin åttonde säsong i HHC. Helst en utan skador.

Den här vintern så fick han en puck på foten och missade slutet av grundserien och de fyra första matcherna i Allettan.

- Det var jäkligt surt att stå på sidan då, särskilt när det gick tungt. Då vill man ju vara med och bidra och dra upp laget.

Var säsongen ett misslyckande för er?

- För lagets del hade vi väl tänkt gå längre, det skulle inte ta stopp i allettan. Det var många faktorer som gjorde att det blev så. Men jag tror vi går längre ästa säsong. Personligen hade jag ju lite oflyt med skador.

Vad måste in för att ni ska ta nästa steg?

- Nu är ju tränare klar, och han har jag lite kännedom om. Det tror jag blir ett lyft. Sedan så vill man väl kanske få in ett par tre spelare som håller allsvensk klass, det vore bra att krydda med några spelare. Sen handlar mycket om att få ihop gruppen.

Du skriver på för två år, var det aldrig någon tvekan?

- Det är på två vis... men samtidigt har föreningen satt upp ett mål om allsvenskan om nåt år och jag kan klubben sedan innan. De har bestämt sig att börja på ny kula så det känns bara bra. Det kanske skickar nån signal att man skriver två år, det blir mer långsiktigt.

Din bror Linus då, blir han kvar i HHC?

- Förhoppningsvis blir det klart nu, jag tror brorsan skriver på i eftermiddag. Det är skönt om han är med för vi känner varandra bra. Det underlättar för lagbygget, det är bara att slänga in en kanoncenter mellan oss. Men annars spelar jag gärna center också och fördelar pucken.

I pressmeddelandet från HHC så pratar Pontus Wernerson Libäck om sin egen utveckling - och vikten av att han en ihärdig flickvän.

- Min flickvän har tjatat och tjatat att jag skall minska antal onödigautvisningar. Så det är en sak som jag tycker jag har blivit bättre på förra säsongen, jag har blivit mer mogen både spelmässigt och mentalt. För vi vinneringa matcher i utvisningsbåset, säger han.

Affe Nordh, ordförande i sportgruppen och tillförordnad sportchef i HHC, säger så här om tvåårskontraktet:

"Pontus är ytterligare en ingrediens till stommen från föregående säsong som vi sajnar på 2 år. Han har den karaktär som gör att han vill utvecklas, hans och föreningens värderingar är i samsyn vilket är prioriterat när vi tittar på spelare som vi vill ha med i nästa års trupp. Dessutom har han mognat mycket under säsongen vilket har gjort att han blivit smartare i sitt spel".

På torsdagen kom det också mycket riktigt ett besked att tvillingbrodern Linus också blir kvar i HHC, och även han har skrivit på ett tvåårskontrakt.

- Bitarna börjar mer och mer att falla på plats så det ser riktigt bra ut inför nästa säsong. Jag känner att jag har blivit snabbare och kan göra mersaker i högre fart än tidigare säsonger, säger Linus Wernerson-Libäck i ett pressmeddelande från kluben.

Mer läsning

Annons