Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängjunioren: "Största matchen i karriären"

/
  • Emil Johansson är laddad för

I söndags gjorde han sitt första seniormål hemma mot Sollentuna.
Nu ska Emil Johansson och hans HHC åka in i Axa Sports Center – inför flera tusen åskådare.
– Min karriärs hittills största match, säger 18-åringen strax innan nedsläpp.

Annons

Emil Johansson kvitterade till 2–2 när HHC mötte Sollentuna i lördags – den 18-årige forwardjuniorens första seniormål. Dessförinnan hade han även assisterat till HHC:s ledningsmål i första perioden – en match HHC till slut vann klart med 6–3.

Live: Följ Södertälje–Hudik Hockey här!

– Jag fick väl höra lite några dagar efter, det var lite gratulationer på jobbet och så. Men nu är det bara att släppa, nu är det en ny match, säger Emil Johansson.

I hockeyettan brukar HHC ha kring 600–800 personer på sina hemmamatcher i Glysishallen – vilket är en rätt bra siffra med den seriens mått mätt. Storklubben Södertälje, som har gjort en negativ resa nedåt i det svenska seriesystemet, har som minst haft 2 000 åskådare på en hemmamatch den här säsongen...

– Det är ju min karriärs största match hittills, och så tror jag att det är härinne också, säger Emil Johansson, och nickar in till HHC:s omklädningsrum strax innan isvärmningen ska dra i gång.

Hur hanterar du det?

– Det kanske är lite nervöst för vissa. Men det är bara att gå ut och släppa loss och ta in atmosfären. För vi har kvalitéer, säger han, och fortsätter:

– Det har varit lite snack i laget några dagar nu, att det här ska bli coolt. Men vi måste fokusera på det vi ska göra i spelet.

Emil Johansson startar som extraspelare utöver de tre femmorna, tillsammans Magnus Larsson.

– Vi är två forwards i en fjärdelina, så vi kommer väl rulla in med en center. Jag ska ta vara på varje byte jag får, säger Emil Johansson.

Hudik Hockey har kastat om lite i formationen innan matchen. Tvillingarna Pontus och Linus Wernerson Libäck stannar båda hemma sedan Linus ännu inte kan spela på grund av fotproblem och Pontus har drabbats av halsvirus.

– Vi tejpade och testade med Linus men han behöver mer tid. Johan Björklund börjar komma i gång men behöver fler träning. Anton Lindgren är troligtvis spelklar till söndag så det är positivt, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson som väljer att ställa Simon Nordh mellan stolparna efter två matcher i båset.

– Vi vill varva med målvakterna om ingen av de spelat så bra att han är självklar. Simon var het på träningen senast och det känns bra med honom i dag, säger Fredrik Johansson.

På grund av skadorna blir två av tre femmor intakta från senaste matchen. Den tredje formationen blir vad Fredrik Johansson kallar ett "hopplock".

Mer läsning

Annons