Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängforwarden inför matchen mot Huddinge: "Nu är det upp till oss själva"

/
  • Linus Wernerson Libäck har kommit i gång och fick beröm av tränaren Fredrik Johansson efter förlusten mot Kallinge/Ronneby.

Hudik Hockey har börjat allettan med tre raka förluster.
Men lagets forward Linus Wernerson Libäck tillhörde en av lagets bättre spelare i förlusten mot Kallinge/Ronneby.
– Pressen kommer mer och mer, men vi måste använda den till vår fördel, säger 24-åringen inför onsdagens hemmamatch mot Huddinge.

Annons

Hudik Hockey kom hem från Kallinge/Ronneby tidigt på måndagsmorgonen. På kvällens träning deltog inte Linus Wernerson Libäck. En förkylning satte stopp, men ska troligtvis inte stoppa honom från spel i onsdagens match mot Huddinge.

Läs mer: Krönika: "Det är nu allettan börjar på riktigt för HHC"

En match där HHC-spelarna börjar känna pressen att plocka de första poängen i allettan.

– Nu är det upp till oss själva. Vi får försöka tänka på nästa träning och nästa match hela tiden. Förlusterna hänger med lite grann men man får släppa dem så fort som möjligt och ladda om, säger Linus Wernerson Libäck.

Han tillhörde en av de bättre spelarna i HHC:s förlust med 2–5 borta mot Kallinge/Ronneby. Så här långt har 24-åringen stått för ett mål och en assist i allettan.

– Jag har bara försökt jobba på och försökt hjälpa laget så mycket som möjligt. Både att försöka peta in någon och slita hårt, säger han.

Känns det som att det är kört om ni förlorar mot Huddinge?

– Jag har inga sådana tankar i alla fall och jag hoppas ingen annan har det heller. Vi vet hur Huddinge spelare och har slagit dem förut, de bilderna får man ha med sig. Vi kan inte tänka att det är kört för det är det inte heller.

Läs mer: Blekt i Blekinge vid tredje raka förlusten

Om det ska bli några poäng mot Huddinge krävs att HHC skärper upp spelet i andra perioden. Laget måste också få i gång offensiven, fem mål på tre matcher har inte varit tillräckligt.

– Vi har inte satt lägena. Senast fick vi bara ett powerplay och det hade varit skönt att få något till för att få mer press. Sedan måste vi försöka hjälpa Simon mer i kassen, han har blivit lite utlämnad tycker jag, säger Linus Wernerson Libäck som tror att laget kunnat stå på ett par poäng om man bara skärpt upp spelet i mittperioden.

Läs mer: Lindström: "Vi måste börja ta poäng"

– Hade vi inte gjort en så dålig andraperiod mot Västervik hade vi kunnat ta minst en poäng. Kanske två eller tre också. Det var lika mot Kallinge, andra perioden var dålig där och de sköljde över oss i de första bytena. De var hetare och ville vinna lite mer än oss, det är i den änden vi måste börja, säger han.

Det har ju snackats mycket om hur bra söderlagen är, märker du någon skillnad?

– Lite skillnad kan jag hålla med om att det är, men det är inga övermänniskor. De lagen får sällan de här jättedalarna i matcherna. Serien är tuffare, men samtidigt jämn och jag tror alla lag kan slå alla bara hela laget drar åt samma håll.

Läs mer: HHC sladdar i allettans tabell

I brorsan Pontus skadefrånvaro har Linus fått bilda kedja tillsammans med två nyförvärv under säsongen; Marcus Waldehagen och Matt Lowry.

– Det blir lite annorlunda, men har funkat bra på slutet. Det är viktigt att prata med varandra om situationer, om hur vi ska lösa det och ha diskussionen öppen. Vi har inte så många träningar med varandra, så det kommer mer och mer, säger han.

Känner ni pressen att ni måste ta poäng mot Huddinge?

– Pressen kommer mer och mer, men vi får försöka hantera det på rätt sätt och dra fördel av det i stället för att det blir en nackdel, säger Linus Wernerson Libäck.

Mer läsning

Annons