Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet laddad för debuten i HHC-tröjan: "Kul att få börja mot Södertälje"

Sedan lagkaptenen Magnus Nilssons tvingats till vila har Hudik Hockey plockat in Marcus Waldehagen.
28-åringen från Åker/Strängnäs har tränat extra under juluppehållet och är nu redo för allettan.
– Kul att få börja mot Södertälje som ska vara favorittippade, säger han.

Annons

Strax innan juluppehållet plockade Hudik Hockey in forwarden Marcus Waldehagen från Åker/Strängnäs. 28-åringen är tänkt att ta plats i förstafemman när HHC på måndagen inleder allettan med bortamatch mot Södertälje.

Läs mer: "Vi får en målfarlig spelare"

Även om han inte spelat några matcher för HHC ännu har han kommit in bra i laget under tiden han befunnit sig i klubben.

– Jag hann med tre träningar innan juluppehållet. Sedan var vi några som var kvar och körde på is under uppehållet också, så det känns bra, säger han.

Marcus Waldehagen spelade med Åker/Strängnäs i grundserien. På 13 matcher gjorde han fem mål och sex assist, men det blev inget framträdande mot HHC. Att byta klubb mellan grundserien och allettan är ingenting han ser som något problem.

Läs mer: Hur bra kan du HHC:s motståndare i allettan?

– Visst är det lite speciellt att byta, men jag har bara positivt att säga om Hudik. Känslan är bra, jag har blivit bra välkomnad och trivs bra i laget, säger han.

Marcus Waldehagens moderklubb är Huddinge, laget HHC mött i grundserien och möter igen i vinterns alletta. Ett kul möte, men egentligen inte särskilt speciellt för Marcus Waldehagen.

– Det är kul. Det brukar alltid bli bra matcher Huddinge, de har ofta ett bra lag. Det känns inte så speciellt men det är kul att spela mot dom eftersom det är ett bra hockeylag, säger han.

Läs mer: Krönika: "Risk att söderlagen drar ifrån"

Du har gjort en del poäng i division 1 genom åren, är det vad du ska göra här också?

– Ja, dels det men det är hårt jobb över hela banan också. Vem som gör poängen spelar ingen roll, bara vi vinner. Det gäller att alla bidrar.

Efter premiären mot Södertälje väntar hemmamatch mot Västervik på onsdag. Matchtätt och full fart direkt med andra ord.

– Riktigt skönt. Kul att börja mot Södertälje som ska vara favorittippade. Jag hoppas på mycket folk och det lär säkert bli en bra match också, säger Marcus Waldehagen.

Mer läsning