Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson slogs bara vid "benchcleaning" – nu är han tillbaka efter åtta missade matcher

/
  • Magnus Nilsson är tillbaka efter att ha vilat i åtta matcher.
  • HHC-kaptenen slog i bromsen efter att ha känt av tidigare hjärnskakningar på hockeyrinken.

Magnus Nilsson har stått på sidan de senaste åtta matcherna i Hockeyettan.
Efter att ha genomgått den normala stegen vid hjärnskakningsproblematik så är nu HHC:s lagkapten tillbaka.
– Tar det längre tid att repa sig så blir det ju ett lättare beslut, men nu blev jag fräsch och symptomfri snabbt ändå, säger 37-åringen.

Annons

Magnus Nilsson spelade inte i seriepremiären – men sedan blev det nio matcher på raken för HHC:s veteran och lagkapten. Men efter bortasegern mot Väsby 21 oktober slog han i bromsen. Tidigare hjärnskakningar under den långa ishockeykarriären gjorde sig smärtsamt och omedelbart påminda.

– Jag har inte räknat alla. Det är väl alltid allvarligt, men vissa är lite tyngre och andra är lite lättare. I längden blir det lättare och lättare att få en ny hjärnskakning, man blir ju känsligare, säger han.

LÄS MER: Nilsson tvingas vila en längre tid

Då han inte drabbades av några bakslag så kunde träningen så smått komma i gång.

– I två och en halv vecka tog jag det bara lugnt, jag gjorde ingenting, undvek teven och all form av överaktivitet bara för att vila skallen. Jag kände mig symptomfri, och kunde börja med promenader, sedan börja springa, gå på is på egen hand, gå på is med laget utan kroppskontakt och sedan gå på is fullt ut. Det är den vanliga stegen, säger han.

Är det lite så att om du får en till hjärnskakning så är karriären över?

– Skulle man känna av en propp och det tar lång tid att repa sig så blir det ju ett lättare beslut. Men nu blev jag ju fräsch snabbt ändå. Så nej, det vill jag väl inte säga, absolut inte, jag kör på nu, det känns bra.

LÄS MER: Kaptenen om sina besvär

På måndagen gjorde Magnus Nilsson sitt första riktiga ispass med laget, och när det vankas toppmatch på fredagen borta mot Visby Roma så kommer han att spela i samma kedja som HHC:s nya kanadensare Matt Lowry. En spelare som man i flera klipp på Youtube kan se i rejäla slagsmål på isen.

LÄS MER: Lowry laddad inför debuten

– Det är ofta så, de flesta av de där killarna har slagits ett antal gånger. De tar för sig, säger Magnus Nilsson, som själv var över på andra sidan Atlanten för att försöka slå sig in i NHL när det begav sig.

Slogs du själv något där?

– Nja, då var det nog när alla slogs, när det var "benchcleaning". Det är ingen utmaning för dem att utmana en svensk. Så jag slogs bara när jag var tvungen.

Vad tror du annars om Lowry i HHC?

– För det första är det en omställning från att spela i USA till de större rinkarna i Europa. Det är ett rakare spel där, och tankemässigt tar det tid innan man kommer in i det. Han behöver lite tid, men det kommer säkert bli bra.

LÄS MER: Magnus Nilsson tog hand om Dallas Jackson

Magnus Nilsson hade poängfest i bortamatchen mot Tierp innan han gick på vila. I övrigt blev det rätt glest med poäng för HHC-kaptenen.

– Jag har gjort åtta poäng på nio matcher, det är väl ungefär som det brukar se ut. Jag är inte känd för att göra poäng heller, och det finns andra i laget som gör mål och poäng, säger Magnus Nilsson, och som den lagkapten han är så kommer svaret på följdfrågan "vilka då" snabbt:

– Det är många i det här laget som har tagit stora steg den här säsongen, och är nu toppspelare i division 1. Som Nilsson (Johan) och Seydlitz (Adam), de gör en grym säsong hittills. Det tas inte upp så ofta, men de är exempel på spelare som tagit otroliga kliv.

Inför fredagens match ligger Visby Roma tvåa i serien bakom suveräna Södertälje – medan HHC är trea.

– Det kommer bli väldigt tajt, en av de tuffaste matcherna. Det krävs att vi spelar otroligt tätt, säger Magnus Nilsson.

Känns det som att ni är klara för Allettan vid seger?

– Klart är det inte, men vi skulle ju ha ett jättebra utgångsläge då.

Mer läsning

Annons