Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsnålt när Hudiksvall tog emot Haninge

/

Med mindre än två minuter kvar hade Haninge en jättechans att avgöra i öppet mål.
I stället fick Hudik Hockey straff i förlängningen och Jonas Lindström avgjorde till 2–1.
– Jäkligt skönt. Absolut ett steg framåt, säger Jonas Lindström.

Annons

Matchklockan tickade upp på 58:20 när situationen som höll på att fälla HHC uppstod. Målvakten Johan Kallio låg utslagen snett bakom egen målbur när en puckförande Haningespelare glider mot det öppna målet. Men skottet kom för sent och täcktes undan.

I stället gick matchen till förlängning där Jonas Lindström blev nedriven i friläge och själv tog hand om straffen.

– Jag försökte bryta in på mål och blev fälld, det var inte mycket att snacka om. Det var jäkligt skönt att sätta straffen. Jag har inte satt en straff sen U15-tiden, säger matchhjälten med ett skratt sedan han dragit upp avgörande 2–1 i nätet bakom storspelande Haningemålvakten Alexander Jirhage.

Fram till dess hade HHC fört spelet matchen igenom, i synnerhet i den tredje perioden. Men Alexander Jirhage stod emot det mesta, trots skottstatistiken 49–25.

– Han var tät i kväll, vi kom lite för nära honom många gånger. Vi skapade många chanser och borde avgjort tidigare. Men det här var absolut ett steg framåt jämfört med tidigare matcher, säger Jonas Lindström.

Läs mer: Tabellen och övriga resultat i serien

Det var främst förstafemman med Lindström, Adam Seydlitz och Magnus Nilsson som hade lägen i matchen. Magnus Nilsson högg gång på gång framför mål men utan att få pucken i nät.

Det fick i stället Adam Seydlitz när han inledde målskyttet i den andra perioden. I powerplay gled han in i offensiv zon och sprätte upp pucken i nättaket.

Läs mer: Ångerfull efter matchstraffet

– En bra pass av Lindström där, jag fick öppna gatan och kunde bara sätta dit pucken, säger målskytten som tycker att extrapoängen var viktig, även om man borde avgjort matchen efter full tid.

– Det var lite lika mot Tierp men då gjorde vi målen och det var ett helt annat motstånd. Men att ta extrapoängen ger självförtroende inför nästa match.

Hudik Hockey saknade backarna Mathias Eriksson och Anton Lindgren . Men försvarsspelet var det ändå inget fel på, mycket tack vare ersättande backen, 18-årige Per Eriksson från J20-laget, som gjorde en mycket stabil match.

– Otroligt kul att det kommer upp spelare från juniorerna och kan göra det så bra. Han har tränat med oss och en del nervositet kan man ju anta att det är, men jag såg ingen, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson som också kan se fram emot ankomsten av Dallas Jackson under torsdagen.

– Alla papper är inskickade, så han är spelklar mot Sollentuna, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons